Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето това е "точност": 3 месеца - 53 руски авиобомби по самата Русия

21 май 2024, 14:56 часа
Реклама

Още три авиобомби FAB (ФАБ) с високоексплозивни бойни глави бяха пуснати от руски самолети в Белгородска област на Русия в рамките на един ден. За поредното безумие с марка "Руска федерация" съобщиха източници на местния (независим) Телеграм канал ASTRA.

На 20 май две бомби FAB-500 (ФАБ-500, т.е. 500-кг) са паднали в село Крутой Лог в близост до жилищна сграда на улица "Восточная". В Шебекино, което е предградие на самия Белгород, бомба FAB-250 е открита на улица "Урожайная". При всички случаи няма нито един пострадал.

Още: Десетки руски бомби са изпуснати на руска територия, в ДНР няма кой да обезврежда

Само през тази година - 39 руски бомби по Белгородска област

Така през последните 3 месеца Руската федерация е хвърлила 53 въздушни бомби FAB в своите региони и в окупираните територии на Украйна. Десетки паднали авиационни бомби не могат да бъдат разчистени в т.нар. Донецка народна република (ДНР) - т.е. анексираната от Русия Донецка област на Украйна, установи ASTRA.

Според изчисления на The Insider - само през 2024 г. на територията на Белгородска област е имало поне 39 случая на случайно падане на руски въздушни боеприпаси. Най-малко два пъти бомби FAB са падали в Белгород.

Известните до момента примери са многобройни - ето някои от тях:

Валят руски бомби като дъжд: В руската Белгородска област не е новина

Нова руска бомба в Белгород: Руснаците са "загрели", преди да ударят 30-тина руски къщи

Руска провокация ли бе взривът в жилищния блок в Белгород? (ВИДЕА)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес