Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЕК: Блокирането на европейски медии от Русия е абсурдна мярка

25 юни 2024, 20:18 часа

Блокирането на достъпа до 81 европейски медии на територията на Русия от днес представлява "абсурдна ответна мярка" спрямо мерките, предприети от Европейския съюз срещу медии, обвинени в прокремълска пропаганда. Това заяви заместник-председателката на Европейската комисия Вера Йоурова, цитирана от Франс прес.

Реклама

Още: ЕС забрани 4 руски медии, Москва отвърна "реципрочно" с 81 - две от тях са български

"Не, пропагандните издания, финансирани от Русия за разпространяване на дезинформация като част от руската военна доктрина, не приличат на независими медии. Демокрациите знаят това", реагира чешкият еврокомисар в социалната мрежа "Екс", като разкритикува "непрекъснатото нарушаване на свободата на медиите от страна на Кремъл", предаде БТА.

Още: ДПА: Лидерите на ЕС се споразумяха за втори мандат на Фон дер Лайен

По-рано днес Русия забрани 81 европейски медии като отговор на наложените от ЕС ограничения върху достъпа до руски сайтове, които разпространяват пропагандата на Кремъл. Сред забранените медии са вестникът и сайтът "24 часа" и сайтът "Медиапул". Автор на статията Споделете статията Четете още Съветът на ЕС ще гласува нови правила за генно редактиране на земеделски култури 19:00 Сърбия и Фронтекс подписаха ново споразумение за граничен контрол 15:4

Още: Италия за руската забрана на медии от ЕС: Мярката е несправедлива

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес