Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без да иска: Руската държавна телевизия издаде точните координати на ПВО-то, пазещо резиденцията на Путин (СНИМКИ)

05 септември 2023, 08:26 часа
Реклама

Кадри от площадката, на която е разположена системата за противовъздушна отбрана „Панцир С-1“ край резиденцията на руския диктатор Владимир Путин в Подмосковието, по невнимание изтекоха в ефира на програмата „Вести“ по руската държавна телевизия „Россия 1“. Както пише „Радио Свобода“ в телеграм канала си, на база това видео с лекота са определени точните координати на ПВО-то, имащо за цел да предпази диктатора насред самото му имение.

Според изданието за противовъздушните установки е станало ясно още през януари тази година, когато се появи информация, че те са транспортирани в полето на около 10 км от резиденцията на Путин в Ново-Огарьово. Според новите кадри обаче за установките вече е изградена специална стационарна площадка, те са оградени и са монтирани върху нещо като подиуми, сочат сателитните изображения на Planet.com.

Източник: Телеграм/Радио Свобода

ОЩЕ: Пак дронове за добро утро в Москва, десетки полети там са спрени (ВИДЕО)

Едновременно с това Радио Свобода е проучило сателитни снимки и на други обекти в Московска област, където от началото на 2023 г. са инсталирани системи за противовъздушна отбрана за защита на Москва от дронове - на Новорижското шосе и близо до летище Остафиево.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес