Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха трима мъже по подозрения в подготовка на терористична атака в Манчестър

09 май 2024, 13:00 часа
Реклама

Трима мъже са арестувани по подозрение в подготовка на терористични атаки в Голям Манчестър (графство в Англия), пише The Guardian.

Мъжете на възраст 35, 36 и 51 години са арестувани на различни места по подозрение в извършване, подготовка и подбуждане към терористични актове по Закона за тероризма от 2000 г. Те са задържани за разпит и се извършва оглед на адресите, съобщават от полицията.

Още: Австралийската полиция в Сидни: Убиецът се е насочвал към жени

Помощник-началникът на полицията Роб Потс, отговарящ за борба с тероризма в северозападната част на страната, казва: „Днешната дейност е кулминацията на много подробно планиране и сме въвели мерки, за да сведем до минимум безпокойството за местните жители, доколкото е възможно. Разбирам, че всеки път, когато се извършват арести от такова естество, това ще предизвика безпокойство и хората естествено ще имат въпроси. Въпреки че не можем да навлизаме в конкретни подробности от разследването на този етап, искам да уверя обществеността, че в момента не вярваме, че има по-широка заплаха, свързана с днешната дейност“, казва Потс.

Допълнителни подробности ще бъдат публикувани, когато е уместно, докато разследването напредва, допълва той.

Още: Убиха терорист в Индия при престрелка

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес