Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Белгород оператор на руската държавна телевизия се взриви на мина, руски военни се евакуират от Крим

10 юни 2024, 16:17 часа
Реклама

В град Шебекино в руската Белгородска област оператор на пропагандния държавен телевизионен канал "Россия-24" и трима бойци от местната отбрана са се взривили на мина, съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков. 

Операторът е в тежко състояние с рани в корема и рамото. Друг от пострадалите с рани по крайниците също е откаран в болница. На другите двама пострадали медицинска помощ е оказана на място.

Още: Оръжието на САЩ вече действа в Русия: HIMARS порази ПВО край Белгород (ВИДЕО)

Заплаха за Крим

Същевременно интересни новини идват от окупирания Крим, където руските военни, обслужващи противовъздушната отбрана, са получили "препоръки" да евакуират семействата си, съобщиха от партизанското движение "Атеш" в Telegram.

Внедрен агент на движението в частите за противовъздушна отбрана на полуострова, разположени при село Осовини, е съобщил вътрешна информация, че военните са инструктирани от командирите си да изпращат семействата си в безопасност във военните лагери на Южния военен окръг. 

Още: Украйна чисти руска ПВО в Крим - С-300, С-400 и радари, има и руски данни 

Партизаните отбелязват, че съобщенията за евакуация съвпадат с прехвърлянето на руски системи за ПВО от Крим в Белгородска област, което оставя полуострова без достатъчно покритие и създава риск пред украинските атаки.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес