Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Онлайн изпитът по природни науки на деветокласниците се провали

15 октомври 2024, 10:55 часа • 907 прочитания

Онлайн изпитът по природни науки на деветокласниците се е провалил. За това съгнализира Диян Стаматов, директор на 119-то училище.

"Вторият ден от “Демо бг пиза” за 9 клас се провали. Причината - невероятните акаунти на МОН! Същите, които държавата ги правеше годиииниии! И уж всичко работеше… Е, какво са 13000 чакащи за нещо като експеримент за изпит! Тишина на екранa", написа в профила си във Facebook той.

Вторият ден от “Демо бг пиза” за 9 клас се провали …. Причината - невероятните акаунти на МОН! Същите, които държавата...

Публикувахте от Диян Стаматов в Понеделник, 14 октомври 2024 г.

Припомняме, че днес над 30 000 деветокласници трябваше да се явят на тест по природни науки. Вчера над 28 000 ученици преминаха изпита. Общият брой на деветокласници, които трябва да се явят е 61 000.

ОЩЕ: Подгряване за PISA 2025: Цял випуск на онлайн тест по природни науки в 800 училища

Това е първият випуск, явяващ се на изпит, който се провежда изцяло на електронни устройства.

Целта на теста по природни науки е по-доброто представяне на деветокласниците на международното изследване PISA, също по природни науки, през април следващата година, както и да се види какво е нивото на гимназистите и след това да се работи и за попълване на дефицитите в техните знания.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес