Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 частни школи за отличен успех и високи постижения

20 май 2024, 15:00 часа
Реклама

Краят на учебната година стремглаво наближава, а всеки ученик вече тръпне в очакване на мечтаната лятна ваканция. Но колкото и примамливо да звучат топлите месеци и почивката, родителите знаят, че ученето не трябва да остава изцяло на заден план. Затова и подбрахме четири от реномираните частни школи в България, на които да поверите грижата за подготовката на вашите деца. Сега е подходящ момент за уроци, които да разгърнете и в целогодишно обучение. Нека ви запознаем с местата, където ще намерите компетентни преподаватели и добра база, за да сте сигурни, че подрастващите ще имат шанса да се развиват и подготвят за едно блестящо бъдеще.

 

Alexander Language Schools – свят без граници

Чуждите езици са ключ към нови светове и възможности, те разширяват нашите хоризонти и ни свързват с различни култури. В Alexander Language Schools разбират това отлично – затова от 30 години предоставят качествено чуждоезиково обучение. Техните възпитаници имат изключително високи постижения. Те попадат в елитни европейски и американски университети, включително дори Харвард. Тук най-специализирани са в английския и затова предлагат целогодишно многостепенно обучение за усвояването му. Учебните системи са съобразени с възрастовите особености на учениците:

Pre Junior за деца от 4 до 7 г. – първи стъпки в английски език.

Junior classes за ученици от 8 до 10 г. – полагане на задълбочени езикови основи.

Senior classes за ученици и тинейджъри от 11 до 18 г. – пет нива от А1 до С1.

На финала на обучението си учениците вече не само говорят свободно, а и се учат да пишат разкази и есета, да трансформират изречения от пряка в непряка реч и обратно. В качеството си на основен партньор на Британския съвет в България ALS провеждат подготвителни курсове и изпити за сертификатите на Кеймбридж: FCE, CAE, CPE, IELTS и TOEFL. В тях задълбочено се практикуват уменията за четене, говорене, слушане и писане чрез различни провокиращи мисълта теми. Запознават се с различни фрази и структури на езика, с които се обогатява речниковия запас на учениците и им позволява да се изразяват точно и гладко.

С особена популярност сред всички ученици се ползва програмата Language for Life from London – разговорни тематични онлайн курсове на модули. Провеждат се от преподаватели от Англия и представляват чудесна възможност за надграждане на езиковата подготовка, обогатяване на речниковия запас и усъвършенстване на произношението и интонацията. За възрастните са организирани присъствени и дистанционни курсове за всички нива в удобно за курсистите време по общ и разговорен английски за подобряване на комуникативните умения.

Предлагат се и корпоративни обучения за работодатели и служители, а също така и английски език в различни професионални сфери – финанси, туризъм, право, информационни технологии, медицина и други. В допълнение към английския, разполагат и с разнообразна гама от езикови курсове, съобразена с интересите на своите курсисти. Тук можете да откриете уроци по немски, испански, италиански, гръцки, френски, руски. А за любителите на източните култури фигурират и курсове по корейски и японски език. И тъй като от ALS знаят, че език най-добре се учи, когато го говориш с местни, организират и езикови ваканции за деца и възрастни в Англия, Германия, Франция, Испания, Италия, Малта и други.

 

Адресите на частни школи ALS

+359 2 963 55 33

https://als.bg/

 

Британски опит и традиции в ББИЕЦ

Най-добрият начин да научиш език е като се потопиш изцяло в историята и културата на държавата. Именно това предлага Британско-Българския Информационен и Езиков Център – първокласно обучение по английски език за деца и възрастни. Историята им е повече от интересна. Центърът е пряк “наследник” на Би Би Си Център, София – единствената подобна институция, основана извън Великобритания. Точно тази връзка отличава подготовката тук. Екипът на ББИЕЦ успява да запази традициите и високия стандарт на Би Би Си, затова и всяка година над 200 ученици избират да се доверят именно на тях.

Предлагат широка гама от курсове както за деца, така и за възрастни и корпоративни клиенти. Курсовете за деца и тийнейджъри от 5 до 18 г. са целогодишни. Учениците се обучават в малки групи от квалифицирани преподаватели, а уроците са строго съобразени с нивото и възрастта им. Вече от 15 години ББИЕЦ е подготвителен център към Британския съвет в България, затова важна част от програмата им е подготовката за международно признатите изпити на Кеймбридж: Starters, Movers и Flyers за най-малките, KET, PET, FCE, CAE, CPE и IELTS за вече порасналите. Курсът дава възможност на кандидатите да усвоят специфични стратегии, необходими за успешното полагане на изпита. Повод за гордост на школата са стотиците ученици, които успяват да продължат своето образование в едни от най-престижните университети във Великобритания, Нидерландия, Германия и др., благодарение на успешно взетите изпити.

Отделно от това школата предоставя и възможност за лятна занималня за деца между 6 и 12 години. В нея ученето се осъществява чрез разнообразни дейности като изобразително и театрално изкуство, рисуване, роботика, посещения на музеи и още много забавления. Друго незабравимо преживяване, което от ББИЕЦ организират, са техните летни лагери за ученици във Великобритания. Те са не само чудесен начин за развитие на лингвистичните умения, но и вълнуващо приключение за ваканцията.

ББИЕЦ не е просто езиков център – това е общност от ученици и преподаватели, обединени от любовта към езика и културата. Обучението тук е тясно свързано със запознаването с културата и традициите на англоговорящите страни. Организират се тематични вечери и срещи, на които присъстват преподаватели от Великобритания, а курсистите имат възможност да се докоснат до автентични песни, музика, танци и ястия.

бул. Македония №18

+359 88 747 3383

https://www.bbilcentre.com/

 

Творците на бъдещето в Logiscool Bulgaria

В наши дни технологията е това, което движи света, а умения като програмиране и дигитална грамотност придобиват все по-голямо значение за всички нас. Особено за най-малките, които са едва ли не “родени” с телефони в ръцете. Точно затова Logiscool Bulgaria отваря врати – не само за да подготви децата за дигиталното бъдеще, а и да даде шанс за развитие на всички онези, които имат афинитет към технологиите. И разбира се, да превърне програмирането в едно забавно преживяване.

В Logiscool фокусът е изцяло върху развитието на умения за ХХI век. Предлагат курсове по програмиране, дигитална грамотност и AI за ученици от 1 до 12 клас. Цялата им програма е внимателно подготвена от екип педагози и IT специалисти, за да се съобразява с възрастта, нуждите и знанията на децата. Най-малките започват дигиталния си път с простички неща като ползване на мишка и писане на клавиатура, а напредналите получават експертна подготовка за Python сертификат. Освен това използват собствена онлайн образователна платформа – MyLogiscool, в която децата имат свободата да творят и общуват със свои връстници в едно затворено и безопасно пространство.

Тук възможността за обучение е постоянно на разположение. През учебната година се провеждат занятия веднъж в седмицата, като всеки урок е под формата на отделен проект. Учениците имат възможността да започнат и завършат проекта в рамките на часа, което им носи удовлетворение и усещане за постигнат резултат. По време на ваканциите пък организират интересни лагер-школи, в които участниците могат да избират от над 30 интересни теми като Minecraft, Roblox, дигитална илюстрация и лего роботика. В школите наблягат на творчеството и забавлението, стараейки се да превърнат децата от пасивни потребители в истински създатели на игри.

Logiscool e забавна, ангажираща и креативна среда, в която курсовете са много повече от преподаване на код. Тук енергичните инструктори развиват в децата специфичен начин на мислене и меки умения като решаване на проблеми, аналитичност, креативност, себеизразяване и работа в екип. Това не само дава възможност за развитие в областта на технологиите, а и подготвя учениците за предизвикателствата на бъдещето.

бул. Никола Вапцаров №6

+359 88 770 7211

https://www.logiscool.com/bg/

 

По пътя на знанието в Академия “Никола Тесла”

“Знанията са единственият сигурен път към успеха” – това е разбирането, което стои като мото в Академия “Никола Тесла”. Тук главната мисия на преподавателите е да изградят умни и изобретателни личности, които непрестанно да се развиват и да постигат успехи с характера, знанията и интелектуалните си възможности.

В “Никола Тесла” наблягат на трите направления, които биха могли да дадат най-много на всеки ученик: български език и литература, математика и програмиране. Математиката развива логическото мислене, учи как да бъдем внимателни и последователни, да разчитаме на фактите и да търсим винаги ясно решение на проблема. От друга страна литературата и езикът развиват емпатията и емоционалната интелигентност. Помагат на децата да търсят доброто в света, да чувстват, мечтаят и общуват. Затова и в Академия “Никола Тесла” обучението по БЕЛ и математика е от предучилищен до 12 клас. Групите са разделени по ниво и възраст, и са малки, за да може да се обърне индивидуално внимание на всеки ученик. Тук вярват, че резултатите са най-добри при постоянна и системна работа – така знанията се трупат гладко и без стрес. А преди най-важните изпити, като матурите в седми клас, организират летни интензивни курсове, с които да дадат на децата уверен старт на годината и да гарантират отлични резултати.

Програмирането и роботиката са все още нови умения, но стават все по-необходими за дигиталния свят, в който живеем. Тези занятия дават възможност на децата да се възползват от предимствата на времето, в което са родени, да бъдат конкурентни и иновативни. Предлагат курсове по Robo STE(A)M за деца 5 до 9 години, където полагат основите на технологичните познания, а след 4 клас вече започват уроците по език за програмиране – С++.

Зад успехите на Академия “Никола Тесла” стои не само добре изготвената програма, но и вярата и доверието във възможностите на всеки един ученик. С индивидуален подход и много постоянство, тук се грижат за таланта и потенциала на децата. Защото те са строителите на нашето бъдеще – трябва да са добри, разумни и способни.

бул. „Цариградско шосе“ 17

+359 88 895 5097

https://ant.bg/

Лидия Найденова
Лидия Найденова Отговорен редактор
Новините днес