Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

25 април 2024, 22:15 часа
Реклама

Днес за пръв път от много време българските институции поставиха туризма ни като национален приоритет. Това обявиха от Сдружението на заведенията в България в позиция. Припомняме, че по-рано днес в Народно събрание бяха приети промени в Закона за чужденците в Република България.  

Още: Ресторантите вече са длъжни да имат ПОС терминал за плащане с карти

Българският туристически бранш на свой ред изказва благодарност на служебния министър на туризма Евтим Милошев, който по думите им от първия ден се е заел с проблема и съдейства за приемане на законодателните промени. Българският туристически бизнес благодари на председателя на Комисията по туризъм Ертен Анисова, Маноил Манев, Теменужка Петкова и Красен Кралев, които бяха основни двигатели за приемане на промените.

Още: Учат барманите как да не напиват клиентите

„Изключително бърза реакция на българския парламент, който разгледа и прие промените. Тези промени бяха важни за туристическия сектор и за предстоящия летен сезон, тъй като ще помогнат за решаване на проблема с липсващите кадри по Българското Черноморие. Благодарим на всички парламентарни групи, които подкрепиха така необходимите промени. Вярваме, че правилния път, по който държава и бизнес поемат заедно ще продължи“, се казва в позицията на СЗБ.

Още: Българската асоциация на заведенията е новият член на ССИ

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес