Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Столичното предприятие за третиране на отпадъци организира разделно събиране в училищата

07 март 2024, 15:30 часа • 1091 прочитания

Столичното предприятие за третиране на отпадъци (СПТО) в продължение на 5 седмици /11.03.2024г. – 15.04.2024г./организира разделно събиране на рециклиуемите отпадъци, които са генерирани от учебните заведения на територията на Столична община. За целта ще се раздадат чували с различен цвят, на записалите се доброволци, учители и ученици, които ще се извозват по предварително установен график, съобщават от СПТО.

"Децата знаят как!", е наименованието на инициативата.

Всички училища, които искат да се включат в еко инициативата на ОП СПТО, за да намалим количеството на пластмасата, хартия и метал, които депонираме на сметището, може да заявят своето желание чрез изпращане на писмо с адрес и телефон за връзка до pr@spto.bg. Всяка заявка ще бъде регистрирана и всяка точка ще бъде включена в графика за извозване на рециклируеми материали.

И точно, защото "ДЕЦАТА ЗНАЯТ КАК!“, съвместно със стартиралото извозване на разделно събиране на рециклируеми отпадъци, ще бъде обявен конкурс за създаване на видео съдържание на тема "Заедно за един различен свят: Опазвай, Рециклирай, Променяй!“

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес