Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма да има финансови корекции по САПАРД за одитните мисии

01 април 2014, 15:40 часа • 13583 прочитания

Одитните мисии за програма САПАРД, които са проведени през 2011, 2012 и 2013 г., приключиха. Няма да бъдат налагани финансови корекции по програмата. Това стана ясно от писмо на Рудолф Мьогеле, заместник генерален директор на Главна Дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" към Европейската комисия до ръководството на МЗХ, съобщиха от министерството.

Въз основа на кореспонденцията и отговорите на компетентните органи в България по отношение на трите одитни мисии по програма САПАРД няма да бъдат налагани финансови корекции и те се считат за приключени.

Припомняме, че в началото на март специализираният наказателен съд отхвърли искането на защитата по мегаделото "САПАРД" да върне обвинителния акт на прокуратурата. След два неуспешни опита съдия Пламен Панайотов даде ход по същество на процеса за източването на близо седем и половина милиона лева от европейската програма. Подсъдими са бизнесменът Марио Николов, съпругата му и още няколко души. Обвинението е, че те са източили парите чрез продажба на стара техника в Германия, която се е отчитала като нова.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес