Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ел Би Булгарикум" обяви ще затваря ли базата си във Видин

22 август 2024, 13:29 часа • 3598 прочитания

Няма да затваряме производствената база на "Ел Би Булгарикум" във Видин. Това се казва в официална позиция на държавната млекопреработвателна компания.

Тя е по повод на твърдения, че "Ел Би Булгарикум" възнамерява да закрие базата си във Видин.

Позицията

"Категорично не се предвижда затваряне на производствената база на компанията в гр. Видин! Никога не е съществувала подобна идея. Не се предвижда изграждане на нова производствена база на компанията", се посочва в позицията.

Още: Ще има нов договор на "Ел Би Булгарикум" в Япония

"Бизнес планът на "Ел Би Булгарикум" не е променян и предприятието продължава да работи по него. Вече са предприети действия, касаещи единствено и само ремонт и модернизация на производствената база в гр. Видин, където не са извършвани ремонтни дейности и подмяна на производственото оборудване от години", подчертават от държавната компания.

"Заплатите на работещите в производствената база в гр. Видин и в Центъра за научноизследователска и развойна дейност бяха вдигнати с 10% със задна дата от 1 май 2024 година. През септември предстоят разговори за ново повишение на възнагражденията с до 20 процента", се казва още в позицията, цитирана от БГНЕС.

Насред криза и протести: "Ел Би Булгарикум" е с ново ръководство

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес