Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Знаете ли как се оправя пресечена супа

08 август 2024, 12:30 часа

Готвенето е изкуство, което изисква внимание към детайлите и познаване на основни техники. Една от тези техники е приготвянето на супа със застройка – нещо, което може да бъде истинско предизвикателство, ако не се спазват определени правила. За да избегнете неприятните ситуации, в които супата ви се пресича, или ако вече сте се сблъскали с този проблем, в тази статия ще разгледаме някои основни стъпки и трикове за оправяне на пресечена супа.

Как да избегнем пресичането на супата?

1. Използвайте само жълтъка

Първото и най-важно правило е да използвате само жълтъка на яйцето, когато правите застройка. Белтъкът има склонност да коагулира при висока температура, което води до пресичане на супата.

Можем ли да спасим пресечената супа? Всяка домакиня трябва да го знае!

2. Постепенно уравновесяване на температурите

Втората важна стъпка е внимателното добавяне на топлия бульон към застройката. Това се прави на тънка струя при непрекъснато бъркане, докато температурите на двете смеси се уравновесят. Едва след това застройката се връща обратно в тенджерата със супата, отново на тънка струя и при непрекъснато бъркане.

3. Сваляне на супата от котлона

Препоръчително е супата да бъде свалена от котлона преди добавянето на застройката, за да се предотврати повторно кипене, което може да доведе до пресичане.

супа

4. Варена застройка

Варената застройка, направена с яйце, кисело мляко и брашно, е по-надежден начин за уплътняване на супата. Тя не се пресича лесно и придава приятен, плътен вкус. Допълнителен плюс е, че супата, застроена по този начин, остава стабилна при повторно затопляне.

Как да оправим пресечена супа?

1. Пасиране на супата

Ако все пак сте се сблъскали с пресечена супа, най-лесният начин да я оправите е като я пасирате. Това ще преобрази супата в крем супа и ще скрие дефекта. Добавете домашни крутони за допълнителен вкус и текстура.

Защо ви се пресича застройката на супата?

2. Спасение при супа топчета

При супа топчета, отделете топчетата с помощта на решетъчна лъжица, пасирайте супата и след това върнете топчетата обратно в тенджерата. Така ще запазите текстурата на топчетата и ще скриете пресечената застройка.

3. Добавяне на картоф

Друг начин за оправяне на пресечена супа е да добавите сварен и пасиран картоф. Това не само ще уплътни вкуса на супата, но и ще направи пресечената застройка по-малко забележима.

Приготвянето на супа със застройка може да изглежда сложно, но с правилните техники и малко практика, можете да постигнете перфектен резултат всеки път. А дори и да се сблъскате с пресечена супа, вече знаете няколко лесни начина за нейното оправяне. Следвайте тези съвети и превърнете всяка супа в истински кулинарен шедьовър.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес