Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Завесата на безбрачието: 5 фрази, които ви пречат да изградите личен живот

19 юли 2024, 16:00 часа

Когато сериозните връзки не дават резултат, когато всички приятелки отдавна са се омъжили, а вие не излизате дори на срещи, рано или късно идва мисълта за безбрачието.

Короната на безбрачието често се възприема като проклятие, целенасочено наложено от някой със злонамерени намерения. Но всъщност ние сами несъзнателно привличаме това състояние в живота си, като с думи, действия или мисли се програмираме за самота. Как да го избегнем? Отговаря Алена Малюта - семеен психолог, психотерапевт, хипнотерапевт.

Във всяка връзка думите са от голямо значение. Те могат както да предизвикат топли емоции, така и да ги разбият на пух и прах, както да очароват другия човек, така и да го отблъснат завинаги. Има такива думи и фрази, изричайки които, ние самите, искаме или не, определяме бъдещата си самота. Какви са нагласите, които програмират венеца на безбрачието?

13 фрази, които използват само хора с висока емоционална интелигентност

Фрази, които блокират личния живот

"Никога няма да мога да обичам."

Независимо дали сте имали травматично преживяване в живота си, което ви е накарало да мислите по този начин, тази фраза е една от основите на самопрограмирането за самота. Това, че все още не сте срещнали истинската любов, не означава, че тя не ви очаква в близко бъдеще. Но ако сте убедени, че любовта не е за вас, подсъзнателно ще предотвратите ситуация, в която бихте могли да започнете връзка с мъж, което само ще затвърди убеждението ви.

"Не съм достойна."

Друга фраза, която програмира не само провал в личния ви живот, но и в други области. Когато се смятаме за недостойни, ние се лишаваме дори от възможността да се борим за своето щастие, за своето мнение, за по-добра позиция и по-висока заплата. Лишаваме се от намерението за нещо по-добро и по-голямо, а където няма намерение, няма и действие или резултат.

Фрази, които подлудяват и най-спокойните мъже!

"Самотата е моята съдба (моят избор)."

В тази ситуация момичетата често виждат себе си като щастливи, силни и успешни, но по някаква причина обречени на самота. Човекът обаче е социално същество и може да бъде истински щастлив само в средата на близки хора.

Ето защо ситуацията, в която някой съзнателно отказва любовта и връзките, прилича на баснята за лисицата и гроздето: когато лисицата не могла да получи гроздето, тя се престорила, че изобщо не се нуждае от него. В реалния живот не бива да се отказвате от това, което не сте успели досега, а да работите върху себе си, да се развивате, да поправяте грешките си и да опитвате отново.

"Той не ме заслужава“ или “Той е като всички останали"

Когато отговорите на мъжа на неговите знаци за внимание, той априори се чувства специален (защото е сигурен, че едно момиче може да отговори не на всеки, а само на този, когото наистина харесва). Но ако го лишите от тази увереност, като го накарате да осъзнае, че е същият като всички останали, че вие имате по-добри, по-богати, по-силни кандидати, цялата романтика изчезва от връзката. И мъжът вижда пред себе си момиче, което не е твърде придирчиво във връзките, за което не си струва да се харчи нито време, нито сили, нито пари.

"Той така или иначе ще ме напусне."

Да решиш за друг човек e като да се опитваш да движиш със силата на мисълта чуждите фигури в шахмата. Трябва да мислите само за собствените си действия и думи и да оставите на другия човек правото сам да взема решения във всяка ситуация. Щом започнете да мислите за другия, веднага пропускате собствените си възможности и това често е причината връзката да се разпадне.

Каквито и да са убежденията, които са ви програмирали към безбрачие, те могат и трябва да бъдат променени. Това може да отнеме време и определено ще изисква усилия, но резултатът под формата на силна и щастлива връзка си заслужава да се борите за нея.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес