Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо мъжът не нарича жената по име

13 септември 2024, 15:00 часа

Решихме да разберем поради какви причини мъжът не нарича жената по име в началото на връзката и след дълго време (в живото общуване и в кореспонденцията). И какво означава фактът, че мъжът не само не нарича жената по име, но и като цяло не се обръща към нея по никакъв начин?

Има цели 8 причини, поради които един мъж не нарича жена по име:

1. Мъжът не се обръща към жената по име, защото не иска да се сближи с нея

Още: 5 неща, които мъжете не трябва да казват на жените

Като не се обръща към вас по име, той подсъзнателно се затваря в себе си, защото не иска да се сближавате. По-удобно му е да ви нарича с неутралното „скъпа“, отколкото да признае факта, че в живота му има истинска жена с истинско име.

2. Не сте единствената за него

Да объркаш името на жената, с която делиш едно легло, е много по-тежко престъпление от това да я наречеш безлично „слънчице“ или „миличка“. Тук е границата на сивия морал, но това е логиката, която ръководи силния пол, сменящ любовниците като носни кърпички.

3. Той не е бил близък с родителите си

Още: 3 признака за невротичен мъж, който ще съсипе живота ви

Ако родителите поради емоционална дистанция не са наричали детето по име, то в зряла възраст просто няма да разбере какво толкова специално има в името на човека. В детството той не се е гордеел с името си, не му е придавал значение - не го дава и сега. В този случай той може да бъде научен да го прави. Наричайте го с името му, нежно, с любов и колкото се може по-често. Кажете нещо от рода на: „Толкова ми е приятно да те наричам с твоето име, то е толкова красиво и ти подхожда толкова добре. Постепенно то ще започне да разбира, че и на вас ви е приятно да чувате името си от любимите си устни.

4. Мъжът е скрит тиранин

Изненадващо, но психолозите са доказали, че мъжете, които наричат избраните от тях жени с умалителни и нежни имена, могат да се окажат тирани. В този случай прякорите им помагат да потиснат съзнанието на жената и да покажат превъзходството си над нея. Щом тиранинът разбере, че сте попаднали в мрежата му, той ще започне да ви манипулира, да проявява агресия и да ви унижава.

5. Той не е уверен в себе си

Още: 4 правила, които трябва да спазват мъжете с бради

Тираните не са единствените, които искат да покажат превъзходството си над жените. Може би вашият мъж има проблеми със самочувствието и като ви омаловажава с дребни прякори, той просто се самоутвърждава.

6. Той не прави от това голям проблем

Има голяма вероятност той да ви нарича „мила“ просто защото го намира за мило и трогателно и тривиално не отдава значение на факта, че не се обръща към вас по име. Толкова му е удобно, толкова е свикнал с това и не вижда нищо лошо в него.

7. Той има такова чувство за хумор

Може би вашият любим просто има страхотно чувство за хумор и му харесва да ви нарича с някакъв индивидуален, мил прякор.

Това не изключва факта, че той влага максимална нежност и топлина в обръщението си към Вас.

8. Неприятни асоциации с името

Е, има вероятност той да свързва някои неприятни спомени с вашето име. Например, това е името на момичето, което е разбило сърцето му. Важното е не как се обръща към вас или колко често произнася името ви, а какви отношения всъщност имате.

Защо мъжът не нарича жената по име в кореспонденцията

Тук към обичайните причини можете да добавите още няколко:

- Името е твърде дълго;

- Името е трудно за изписване

- Той пести време.

- Той изобщо не обича да изпраща текстови съобщения и винаги отговаря сухо.

- Автоматичното заместване винаги променя името ви с друга дума.

Ами ако мъжът не нарича жената не само с първото ѝ име, но и по никакъв начин?

А това вече е признак за сериозни проблеми във връзката. Когато хората се отегчават един от друг и се отдалечават, името на някогашния любим човек се превръща в сухо: „Ела тук“, „Кажи ми къде се намира?“ и други безлични призиви. Може би трябва да поговорите откровено за това, което се случва между вас, или дори да потърсите консултация с психолог.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес