Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо е препоръчително мъжете да пият сок от ананас?

06 юли 2024, 14:37 часа

Ананасът е обичан цитрусов плод. Не само заради неговата сладост и приятен вкус, но и заради ползите, които носи на организма.

Отслабване с ананас

Плодът е богат на витамини и минерали, сред които са натрий, калий, магнезий, желязо, фосфор и бромелаин. Последният подпомага разграждането на протеините, което означава, че когато пиете сок от ананас, отслабвате. Благодарение на комплекса от уникални ензими, които съставляват бромелаина, организмът се избавя и от отоците.

Само не забравяйте, че както отслабването, така и отърваването от отоците ще се осъществи само при условие, че не удвоявате дневната норма на консумираните калории. Да пиете сок от ананас, да ядете всичко и да отслабнете, няма как да се получи.

Между другото, сокът от ананас съдържа малко на брой калории, можете да опитате ананасова диета или да си организирате ден на разтоварване със сок от ананас.

8 невероятни ползи на сока от ананас

Ананасът помага на мъжкото либидо

Ананасът е особено полезен за мъжете, тъй като влияе на работата на репродуктивната им система, както и на либидото и потентността. Из интернет има множество изследвания на тази тема. Разбира се, да виждаме в ананаса и лекарство, и лекарски препоръки би било глупаво, но защо да не започнем да приемаме натурален сок от ананас, ако възникнат "първи проблеми" с мъжкото либидо!

Благодарение на редовния прием на сок от ананас могат да се коригират незначителни промени в хормоналния фон при мъжете. Целулозата и сокът на плода спомагат за активиране на синтеза на мъжкия полов хормон тестостерон, който е необходим за потентността и либидото. Когато тестостеронът е в норма, мъжът става истински полов атлет.

За предотвратяване на мъжкото безплодие

Ако в семейството няма деца, а жената няма нищо общо с това състояние на нещата, може би причината е мъжкото безплодие, което понякога се получава поради сривове в ендокринната система.

Тъй като ананасът е богат на фолиева киселина, която допринася за производството в организма на хормона естрадиол, отговорен за качеството на мъжката сперма, се препоръчва да го пият всички мъже, които мечтаят за потомство. Ананасът увеличава подвижността на сперматозоидите, докато при недостатъчни количества на хормона естрадиол активността им е практически нулева.

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете сок от ананас всеки ден

Чаша сок вместо успокоително

Ананасът помага и при стрес. Ако централната нервна система е напълно разклатена, е необходимо да се вземе курс с витамини от група В, а те са много богати в този плод. Затова, за да не се ядосвате на другите заради проблеми в работата и в личния живот, пийте сок от ананас, който е полезен и при понижен имунитет.

Според експерт диетолог всяка диета с намалено съдържание на калории е първата стъпка към по-добро качество на живот на възраст 35+ години.

Съвет от експерт

Намаляването на дневния калориен прием и малкият калориен дефицит през деня е положителна практика, която има благоприятен ефект върху организма на всеки човек, - казва експертът Наталия Севастиянова - и ако употребата на ананаси ще бъде една от стъпките към намаляване на калорийния прием на храна през деня, тогава да, сокът от ананас може да се счита за продукт, който има благоприятен ефект върху силата и активността на целия организъм.

Но е важно да се разбере, че един сок да се пие, разбира се, не може поради по-голямото количество фруктоза, съдържащо се в него, затова е по-добре да се премине към напитки с пулпа, в структура, наподобяваща смути.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес