Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За кои дървета се смята, че носят късмет в нашия двор

23 август 2024, 20:00 часа

Дърветата в двора не само украсяват пространството около дома ни, но също така могат да донесат положителна енергия и дори късмет на обитателите му. Вековни поверия и традиции свързват определени видове дървета с добри вибрации, защита от негативни влияния и дори здравословни ползи. Ако търсите начин да внесете малко повече хармония и спокойствие в дома си, изборът на подходящи дървета за засаждане може да бъде важна стъпка. 

Офика

Офиката е известна със своите защитни свойства и се счита за силен амулет, който отблъсква злите сили от дома. Според народните вярвания, тя може да подобри настроението и да внесе повече позитивизъм в живота на обитателите. Тази асоциация с женското начало и подкрепата в трудни моменти прави офиката предпочитано дърво за засаждане близо до къщата. Освен това, офиката е отлично медоносно растение, привличащо пчели и други полезни насекоми, а плодовете ѝ могат да се използват за приготвяне на сладка, чайове и тинктури.

Предмети, които зодиите не трябва да имат в дома си, отблъскват късмета

Акация

Акацията е дърво, което се свързва със здравето и плодородието. Чаят от цветовете на акация и медът, произведен от нейните цветове, имат множество здравословни ползи, а ароматът ѝ може да подобри настроението и да донесе спокойствие. Акацията също така подобрява качеството на почвата, на която расте, и се счита за символ на плодородието. Това дърво е не само красив елемент за двора, но и полезно за околната среда и здравето.

Калина

Калината е друго дърво, което се смята, че носи положителна енергия в дома. Тя е символ на здраве, младост и семейно щастие, и е особено благоприятна за младоженци и семейства с деца. Красивите ѝ плодове и цветове също допринасят за естетиката на двора, като внасят цвят и живот в пространството около дома.

късмет

Круша

Крушата е дърво с дълбока символика, свързано с дълголетие, майчинство и стабилен брак. Освен това, тя е полезна за защитата на други плодни растения в градината като малини, грозде и касис, предпазвайки ги от вредители и гниене. Крушата е не само източник на вкусни плодове, но и важен елемент за поддържането на здравословна и плодородна градина.

Елша

Елшата е позната с възможността си да подобрява качеството на почвата, като е идеална за обогатяване на по-бедни земи. Според поверията, елшата носи положителна енергия, помага в борбата със стреса и може да абсорбира негативните емоции. Красивите ажурни листа на елшата я правят също така популярно декоративно растение, което придава елегантност на всяко дворно пространство.

За късмет: 5 неща, които трябва да присъстват в дома на всеки според фън шуй

Лиственица

Ако предпочитате декоративни растения, които също имат положителен ефект върху психиката, лиственицата е отличен избор. Тя е известна със своите антистресови свойства и способността си да възстановява умствената енергия. Лиственицата е красиво дърво, което може да придаде уникален вид на двора, а също така е и лечебно растение, което допълнително обогатява ползите от нейното присъствие.

Засаждането на правилните дървета в двора може не само да обогати пространството с красота и плодове, но и да внесе положителна енергия и защита в дома ви. Дървета като офика, акация, калина, круша, елша и лиственица не само украсяват двора, но и според поверията, носят късмет, здраве и хармония на обитателите. Независимо дали търсите начин да подобрите настроението си, да защитите дома си или да внесете повече плодородие в градината, тези дървета могат да бъдат ключът към създаването на един по-спокоен и щастлив дом.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес