Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всеки трябва да направи това преди началото на зимата

25 октомври 2024, 14:13 часа

С наближаването на зимата това, което се увеличава значително в един дом, е сметката за енергия. Затова ви даваме някои съвети с помощта, на които да избегнете солените сметки в края на месеца. Предлагаме ви 4 основни съвета от експерти.

Още: 3 важни причини да избягвате хапчетата за сън с напредването на възрастта

Изолирайте къщата

Дори и да не можете да изолирате всичко, задължително се погрижете за покрива или стените, които имат най-голям контакт с вятъра и дъжда. Според експерти една четвърт от топлината, която можете да разпределите у дома с нагревателни уреди, може да бъде загубена, ако нямате добра изолация на дома. Добрата изолация ще запази цялата топлина вътре, като по този начин ще намали сметката ви за енергия в дългосрочен план.

По-плътни завеси

Около 40% от топлината излиза през прозорците, затова е добре да ги покриете с плътни завеси. През зимата използвайте по-дълги, по-плътни и по-тежки завеси, за да предпазите от студа. По този начин ще избегнете директното навлизане на студен въздух в къщата или влагата, която зимата може да донесе.

Погрижете се за комина

Канал, от който студът може да влезе в дома ви е неизползваният комин. Ако имате камина, която рядко палите, не забравяйте да я затворите отвътре, за да предотвратите циркулацията на студен въздух. Иначе е достатъчно да запалиш огъня и да се стоплите.

Още: Тези 4 съвета ще спасят всяка бяла дреха от петна

Дренажни тръби

В периода на дъждове, студове, дренажните тръби във вашата къща могат да се повредят и влошат по-бързо. Особено ако имате частен имот, така че помислете дали да ги проверите могат ли да издържат на зимата или не. По този начин можете да си спестите работа и пари в периода на дъждове или студове.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес