Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Време за пътешествия: Ето кои са най-красивите гръцки острови

03 април 2023, 19:11 часа

"Островите на Гърция, островите на Гърция, вечно лято ги позлатява още" , пее Джордж Гордън Байрон, един от най-великите британски поети и водеща фигура на романтизма, който е бил безнадеждно влюбен в гръцките острови! Е, ние също не можем да го виним! Гърция с право се смята за една от най-красивите страни в света, именно благодарение на своите острови, а сред стотици от тях ние откроихме тези, които се смятат за най-хубави!

Аморгос

Защо е най-добрият: Дълбокото синьо море и откритото пространство ви оставят без дъх!

Този остров се характеризира с това, че до него не се стига лесно, но определено си заслужава да положите усилия, за да стигнете до място, където никой няма да ви намери! Благодарение на географското си положение, но и на нереалната си красота, този остров винаги е привличал любителите на самостоятелни пътувания, авантюристите, алпинистите, гмуркачите... Водата е толкова синя и прозрачна, че можете да видите всеки морски таралеж, който се крие по скалите, а крайбрежната алея е известна с името Синята пътека, защото небето и морето се виждат във всички посоки. Абсолютно красиво!

Целият остров излъчва хипи атмосфера, така че е съвсем очаквано навсякъде да се натъкнете на кози, отглеждани от местните жители. Разбира се, можете не само да се насладите на красивата природа, но и да се забавлявате,защото Аморгос разполага с чудесни дневни и нощни барове с великолепни коктейли!

Най-търсените дестинации за пътуване през 2023 г.

Милос

Защо е най-добрият: Пейзажът е изключително драматичен и фотогеничен!

Доскоро малко хора знаеха за този вулканичен остров, което не знаем дали е жалко или добре! Остров Милос е украсен с над 70 плажа, поради което се смята за едно от най-красивите и драматични крайбрежия на Гърция, което е идеално за снимане! Въпреки това бавно, но сигурно, Инстаграм става пълен със снимки на вълнообразни скали, синя вода и стръмни, цветни къщички с малки лодки, сгушени между скалата и морето. Все още има малко хотели, в които да отседнете, но това всъщност е чудесно - посетете Милос, преди туристите да нахлуят като прилив!

Фолегандрос

Защо е най-добрият:  Островът излъчва автентична бохо атмосфера!

Този остров е много малък, а главният градски площад е само три квадратни метра! Но затова пък е толкова симпатичен и е абсолютно задължителен за посещение! Въпреки че е малък, този остров е пълен с очарователни барове, където можете да се отпуснете и да следите всички клюки, за да се "слеете" с местния начин на живот. Островът се характеризира с много скали, които защитават плодните дървета, и на него няма да намерите пясъчни плажове, а само чакълести заливчета. Специалният начин на живот и атмосферата, които Фолегандрос излъчва, определено ще ви очароват, особено ако сте бохо момиче.

Как правилно да планираме следващото си пътуване

Сирос

Защо е най-добрият: Културата го прави забавен за посещение дори извън сезона!

Може да се каже, че Сирос не е много типичен гръцки остров, най-вече защото е доста пъстър (а не строго синьо-бял), а влиянието по време на изграждането му е било двойно - както православно, така и католическо. Най-силно е влиянието на Италия, което се дължи на дългата окупация на Венеция през XIX век. На този остров се провеждат редица интересни фестивали - анимация, танци, дигитални изкуства, кино, класическа музика, джаз и гръцки блус, което го прави чудесна дестинация дори извън летния сезон. Плажовете не са толкова съвършени (макар че има и хубави!) за разлика от таверните, в които можете да опитате най-вкусната прясна риба и морски дарове. Ако харесвате сувенири, Сирос също ще ви хареса!

Наксос

Защо е най-добрият: Пясъчните плажове са безкрайно дълги - и красиви!

Този остров е един от най-известните, когато става дума за плажове, и всеки, който обича безкрайните пясъчни плажове, трябва да е мислил за Наксос. Много от плажовете са с плитка вода, което ги прави идеални за семейства с малки деца, но и за всички, които обичат да лежат във водата и да се наслаждават без никакви мисли в главата си! Когато се уморите от излежаването и разходките по плажовете (ако това изобщо е възможно), тръгнете на обиколка из хълмовете, които крият заспали селца, заслужаващи внимание. Между другото, Херодот описва този остров като "най-щастливият от всички острови" , а ние смятаме, че това говори достатъчно.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес