Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Високите токчета са това, което омайва мъжете

10 декември 2014, 12:17 часа

Привлекателността на жената зависи от височината на токчетата на обувките ѝ. До този извод стигнал френският учен Никола Гюген, като добавя, че мъжете са по-внимателни към жени на високи токчета.

„Ако жената иска да получи внимание и грижа, тя просто трябва да обуе високи обувки”, твърди Гюген. В хода на експеримента си френският учен изяснил, че представителите на силния пол с е притичват на помощ, два пъти по-често, към жени с високи токчета, пише сп. Archives of Sexual Behaviour.

Най-общо казано – токчетата правят жените по-красиви, обобщава Гюген.

За да докаже твърдението си, Гюген помолил 19-годишни доброволци да премерят черни обувки на ток. Размерът на тока бил 0,5 см, 5 см или 9 см. След това момичетата трябвало да помолят непознати мъже да вземат участие в анкета.

Тези, които носели ток с височина 0,5 сантиметров получили съгласието на 46,7% от мъжете. Дамите на среден и по-висок ток спечелили вниманието на 63% и 83% от мъжете.

Освен това Гюген забелязал, че в баровете мъжете заговарят по-често жените на висок ток, в сравнение с тези с ниски обувки.

Независимо от привилегиите, които получават жените с обувки на висок ток, специалистите предупреждават, че този вид обувки могат да предизвикат болки в гърба и повишават риска от травми.

Срещу високите токчета се обявяват и защитниците на правата на жените. Според тях тези обувки засилват стереотипите и водят до това, че жените се възприемат единствено като сексуален обект.

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес