Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Училище забрани червеното мастило на учителите

24 март 2014, 12:20 часа

Спомняте ли си колко неприятно бе когато учителите ни нашарваха домашните ако имат повечко грешки? А случвало ли се е да правите чертежи цяла нощ и само за секунди на следващия ден да ги нашарят с червен маркер и да напишат оценка слаб?

Е, явно на някого му е минало през ума, че червеният цвят е доста негативен за целта и демотивира учениците след подобни "интервенции" от страна на учителите.

Ето защо британско училище забрани на учителите си да маркират домашните работи на учениците с червен цвят, а вместо това да използват зелен.

"Учениците демонстрират по-голямо желание за поправяне на слабите оценки ако има диалог с тях, а новата ни система ще подпомогне това", обяснява директорката на училището Сара Давей.

"Няколко училища вече са привели в действие подобна система и тя работи безупречно, а аз лично също смятам, че червеният цвят е много негативен".

На противоположното мнение обаче е професор Михаел Райс: "Ако учителите започнат да използват червения цвят за критика към учениците, то той бързо може да се превърне в новия червен цвят".

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес