Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тен от плодове и зеленчуци, който е по-хубав от слънчевия

21 август 2021, 10:55 часа

Красивият загар това лято е гарантиран. И днес не говорим за козметика. През лятото диетата ни трябва да включва пресни зеленчуци и плодове. Те ще станат отлични помощници по пътя към равномерен бронзов загар. 

Как да получите красив тен? Разбира се, най -добрите слънцезащитни продукти ще дойдат на помощ , но не трябва да забравяте за продукти, които имат много полезни свойства и допринасят за равномерен тен. Някои храни стимулират производството на меланин и поддържат бронзов тон на кожата.

Съставихме списък с пет елемента, които трябва да присъстват във вашата диета. Пригответе се, сега фразата: „Имаш толкова красив тен, бил ли си на море?“ Ще звучи по-често.

1. Моркови

За равномерен загар и деликатен бронзов оттенък изпийте чаша сок от моркови. Съдържа голямо количество бета-каротин, който предпазва от свободните радикали (способни да унищожават клетките). Основното нещо е да знаете кога да спрете, защото в резултат на това кожата ви може да придобие неприятен оранжев цвят. 

2. Праскови и кайсии

Съдържа фосфор, желязо, биофлавоноиди и други витамини. За да получите интензивен тен, трябва да ядете 200 грама от тях на ден.

3. Грозде

Той е един от мощните антиоксиданти, който не само възстановява водния баланс, повишава имунитета, но и убива лошите клетки. 

4. Диня

Всеки знае, че динята почиства тялото и почиства бъбреците, но малко хора осъзнават, че като ядете само около 300 грама на ден, можете да получите красив тон на кожата. Огромен плюс е защитата срещу ултравиолетово лъчение

5. Домат

Открихме продукт, който може да замени крема с нисък SPF. Малко по -малко от чаша доматен сок на ден може да ви помогне да получите тен. Също така, този зеленчук помага за защита на кожата ни от вредното въздействие на слънчевите лъчи.

Всички тези продукти са много полезни и имат благоприятен ефект върху тялото ни. Освен че могат да подсилят имунната система и да предпазят от радиация, зеленчуците и плодовете ще помогнат на кожата ви да придобие красив, равномерен тен.

Почти всеки харесва хубавия тен. Но - добре запомнете, ако искате цветът на кожата ви да е наистина красив, не ви е нужна само слънце, а и добре балансирана, подходяща храна.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес