Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази подправка е задължителна за всяка трапеза

27 май 2023, 06:44 часа

Диетолози са на едно мнение, че съществува важна подправка, която удължава годините на живота, тъй като е благодеятел за сърцето и не само. Сега ще обясним каква е важността от черният пипер.

Помощник при хроничните възпаления

Подправката работи чудесно срещу всяко дълго протичащо възпаление, което е следствие на повечкото години. В резултат от въпросните възпаления често се пораждат деменция и артрит, болки в червата, някои варианти на рак, кризи с кръвното и много други болежки. Подправката също влияе повече от добре за паметта.

Лек на хиляди години

От едно време черният пипер фигурира не само в кулинарията, но и в лечението. Особено подходящ е поради високите нива от витамин С. Подправката въздейства като антибиотик, защитава от инфекции и различни здравословни проблеми.

Експертите още смятат, че черното пиперче не стимулира склонността на мастните клетки да се увеличават и в същото време върши чудесна работа за изгарянето на мазнини.

При стомашни проблеми и инсомния 

Продуктът е с високо съдържание на фибри, дава на тялото желязо, калций, магнезий и много други пазители на доброто здраве вещества. Черният пипер се употребява от столетия за народно лечение. Подправката се бори с проблемите със съня, има решаващо значение за правилното храносмилане, въздейства при зъбобол и проблеми в устната кухина.

Открито е още, че подправката би могла да бъде полезна при хора, които искат да отслабнат. Чушките включват алкалоида пиперин. Интересното е, че, тъкмо той ви стимулира да кихнете, при положение, че опрете подправката до носа. Според специалисти пиперинът стимулира процеса по изгаряне на мазнини.

Помага срещу вредни навици

Зрънцата от черен пипер чистят добре червата и стомаха. Подправката действа добре за намаляването на желанието да запалиш цигара.

Затова, похапвайте черно пиперче и не лишавайте храната никога от благотворната му роля. Подправката е хубава за организма и в благоприятни количества е принос за вас и вашия организъм.

Петър Георгиев
Петър Георгиев Отговорен редактор
Новините днес