Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайната за млада кожа: 3 продукта, които вече имате в кухнята си

23 октомври 2024, 16:00 часа

Здравословното хранене е от съществено значение за здравето и свежия вид на кожата. Натуралните продукти винаги са най-важните съставки на много лечения и разкрасителни процедури. Такъв е случаят с млякото, което, когато се комбинира с царевично нишесте, предлага фантастична маска за млада блестяща кожа.

Още: Как да си направим домашен хидратиращ крем за тяло с цветя от глухарче

Царевичното нишесте съдържа витамин А, който помага за премахване на петна по лицето, но също така желязо и калций, два полезни минерала за регенерацията на клетките. Особено се препоръчва за мазна кожа.

Това нишесте помага за почистване на лицето от излишната мазнина и регулира нивото на производство на мазнина от кожата. Маската от царевично нишесте с мляко осигурява много протеин, който дава на кожата колаген. Последният поддържа кожата и запазва нейната свежест и младост.

Маска с царевично нишесте и мляко

За тази маска ще ви трябва:

  • 2 супени лъжици нишесте
  • 1 супена лъжица мед
  • 3 супени лъжици мляко

Вземете стъклен съд и смесете всички съставки, докато получите твърда и кремообразна паста. Измийте лицето си и го подсушете внимателно. Поставете маската върху областта на шията и цялото лице, с изключение на областта около очите.

Още: Мазоли: Как да се отървете от тях с природни средства

Слоят на маската трябва да е дебел за добро покритие и въздействие. Дръжте маската върху лицето си поне 20 минути или докато изсъхне. След това се измива със студена вода.

Ако ви е трудно да почистите маската, вземете малка кърпа за лице, намокрете я със студена вода и я поставете върху лицето си. По този начин ще премахнете по-голямата част от маската и след това лесно ще я изплакнете. Тази маска трябва да се прави веднъж седмично.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес