Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоп на замъгляването на очилата през зимата - намажете ги с това

12 януари 2024, 23:24 часа

През зимата всеки, който носи очила, се сблъсква с един досаден проблем. Става въпрос за замъгляването на стъклата. Малко хора обаче знаят за един прост трик, който може да помогне за справяне с проблема. За целта е необходимо да ги намажете с една съставка - може да използвате веро или глицерин.

Чудили ли сте се защо през зимата върху стъклата на очилата ви се образува неприятно запотяване? Това се дължи на високата влажност на въздуха. Когато влезете в топла стая, частиците пара се утаяват върху стъклото.

Този проблем често се появява и по време на ежедневни дейности, като изваждане на чистите съдове от съдомиялната машина, топло ястие от фурната или пиенето на чай.

Експерти показаха как се премахват драскотините от очилата

Как да предотвратим запотяването на очилата?

Не е нужно да харчите пари за специални средства против запотяване на вашите очила. Вода с малко течен сапун или препарат за миене на съдове ще действа също толкова добре. След измиване с разтвора просто избършете стъклата с мека кърпа. Повечето течности за миене на съдове са много концентрирани, така че трябва да използвате малки количества.

Има и друг начин, който ще ви накара да забравите за запотените очила за дълго време. Ще ви трябва козметичен глицерин. Може да се купи от всяка аптека.

Всичко, което трябва да направите, е да излеете малко течност върху кърпа и след това да втриете разтвора върху стъклата на очилата. Не забравяйте да излъскате добре очилата си. Глицеринът ще остави невидим филм на повърхността, който ще предотврати натрупването на водни капчици.

Как правилно да почистваме очилата?

Очилата са изключително деликатни и е необходимо с тях да се борави с изключително внимание. Само един миг невнимание е достатъчен, за да повредите вашите стъкла или рамки. Това може да се избегне, като ги поставите в калъф и отделите време за почистването им. Много хора пренебрегват тези прости правила и не след дълго върху стъклата се появяват драскотини, които затрудняват виждането.

Използвайте специален почистващ продукт (купен от магазина или домашен, описан по-горе), както и мека микрофибърна кърпа, която ще премахне мръсотията от стъклото и няма да остави петна. Напръскайте стъклото и след това използвайте кърпа, за да полирате внимателно повърхността. Повторете процедурата и с другото стъкло. Извършвайте процедурата внимателно без да оказвате прекалено силен натиск върху материала.

Поправка на надраскани очила: Можете ли да го направите в домашни условия?

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес