Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Списък от нискокалорични храни, които можем да си похапваме постоянно

03 септември 2021, 19:55 часа

Хубаво е да знаем, че има храни, които можем да ядем по всяко време в неограничени количества, особено ако се борим с няколко излишни килограми и се чудим каква диета да спазваме. С какво да напълните хладилника си, за да имате спокойна съвест всеки път, щом го отворите? Ето ги нискокалоричните храни, които може да си похапвате с удоволствие, когато ви се прииска.

Реклама

Броколи – добра идея е да научите децата си да ги хапват, защото са много полезни. Съдържат много фибри, витамини К, Е, А и С. Нискокалоричен зеленчук, чудесен за всяка диета.

Маруля – любимата зелена салата съдържа витамин С и витамин А, желязо и фолиева киселина – все полезни за тялото вещества. Съдържа до 20 ккал, което е нищо и можете спокойно да си приготвите огромна купа салата, която да хапнете с наслада.

Целина – изключително полезна, съдържаща само 6 ккал, 95% от съдържанието ѝ е вода. Хубаво е да се консумира прясна на салати или в здравословни смутита. Съдържа ценния витамин К, от който организмът ни се нуждае.

Краставици – имат огромно съдържание на вода в състава си, а калориите са 16 ккал. Хапвайте я без да я белите, защото кората съдържа вещества, които са полезни за зрението. Влияе положително върху стомаха.

Домати – изобилстват от полезни за тялото елементи – калий, хром, фолиева киселина, витамини В2, А и С, ликопен, полезни фибри. Почти не съдържат калории (25 ккал) и са чудесна добавка към всяка салата и не само.

Рукола – ще се включи редом с вас в борбата за тънката талия. Съдържа 10 ккал. Добавете я в смути или в зелена салата, за да се докоснете до нейните полезни свойства.

Белтъци – за разлика от жълтъците, тях може да си хапвате колкото желаете. Съдържанието на калории е 17 ккал. Белтъците са полезна храна за хората, които спазват диета. От тях става превъзходен омлет. Добре е да се консумират и приготвят с минимално количество мазнина или без такава.

Карфиол – съдържа витамин К и витамин С. Хубаво е да се хапва в сурово състояние. Съдържа 25 ккал.

Пуканки – добра новина за почитателите на пуканките пред телевизора. Може да си приготвите домашни пуканки с 1 ч.ч. царевица. Хапвайте ги спокойно, защото няма да навредят на талията ви.

Грах – с богато съдържание на протеини и фибри, грахът почти не съдържа калории, а се засищаща и вкусна храна.

Боровинки – най-богатият плод на антиоксиданти. Включете в дневното си меню чаша боровинки. Почти не съдържат калории.

Пъпеш – дойде ли лятото, възползвайте се от полезните свойства на този плод. Съдържа витамин С и А. Чудесен за диета.

Ягоди – любимите бери плодчета изобилстват от фибри и калий. Имат противовъзпалителни свойства и са страхотни за всеки, който иска да свали няколко излишни килограма.

Къпини – плод, богат на антиоксиданти и витамин С. Може да се хапват от хора, които спазват диета.

Грейпфрут – един от най-полезните цитруси, съдържащ витамин С в изобилие. Помага за отслабване и контролиране нивата на захарта в кръвта.

Портокал – с голямо съдържание на витамин С, портокалите имат много фибри в състава си и съдействат за контролиране на холестерола.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес