Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сбогом младост: 7 навика, които ви състаряват в очите на другите

09 септември 2024, 15:27 часа

Колкото и добре да ви облича стилистът, колкото и добре да се грижи козметикът за кожата ви, колкото и млади да сте, има детайли, които ще ви накарат да изглеждате по-възрастни, отколкото сте. Какви нрави и навици ви състаряват в очите на другите и как трябва да ги промените? 

Навикът да се прегърбвате

Позата играе голяма роля в създаването на впечатление за човек. Има стабилна асоциация: колкото повече човек се навежда на земята, толкова по-стар е той. Така че обърнете внимание на гърба си. Прегърбването винаги ви добавя допълнителни години.

Още: 8 работещи трика, които ще ви помогнат да забавите остаряването

Стъпвате тежко

Друг важен външен аспект, който може да не работи във ваша полза, е вашата походка. Една лека, бърза, закачлива стъпка ще подмлади всеки, докато тежката ще има обратен ефект.

Отказвате възможности

Ако неуморно критикувате всичко, не вярвате в нови възможности за развитие и положителни промени, смятате, че е твърде късно да промените нещо в живота си или дори просто да мечтаете, тогава вашето обкръжение ще ви даде още десет години и ще ви помисли за запален консерватор, с когото е безполезно да се спори за каквото и да било.

Още: 7 лоши навика, които отнемат жизнеността ви

Помислете, може би все пак си струва да промените вектора на мислене към по-оптимистичен? Защо не се опитате в ново хоби, проявите любопитство към нещо нетипично за вас? Никога не е късно да започнете нещо ново.

Обезценявате всичко ново

Всяко ново изобретение предизвиква у вас скептицизъм, което означава, че в душата си сякаш искате да замръзнете в определено време, съпротивлявайки се на всичко ново. „Чудя се какъв е смисълът от това“, казвате вие ​​в отговор на някоя последна модна тенденция от TikTok. Светът се развива, променя, технологиите и науката не стоят неподвижни, така че реакцията от позиция на любопитство ще ви подмлади, вместо да мърморите по някаква причина.

Прехвърляне на отговорност

Още: Тези 4 продукта крадат красотата и младостта ви

Пасивната позиция води до стагнация. Мечтаете за нещо повече, но сте убедени, че нищо не зависи от вас и не можете да промените съдбата си. Всъщност това е показател, че сте загубили духа на младостта, авантюризма, който движи човек напред, мотивира го да опитва нови неща, да гради живота си, без да прехвърля отговорността за това на околната среда, обстоятелствата и други несправедливости. Навикът да обвинявате другите за всичко показва, че или сте твърде наивни и не сте узрели в разсъжденията си, или умът ви е твърде закостенял.

Имате мнение за всичко

Вече сте видели всичко, определено знаете как ще свърши - все пак имате толкова опит, вече сте живели. Тази мисъл определено ви кара да изглеждате по-стари. И ако се даде шанс на нови събития, хора и свят, тогава може да се появи нова, непозната за вас история, която да ви накара да погледнете света от различен ъгъл.

Изнасяте лекции на всички

Общувате с хората арогантно, обичате да сте саркастични, да правите резки забележки и да давате непоискани съвети. Обичате да сравнявате съвременните реалности с миналото и се възмущавате от навиците на новото поколение. Ако не искате да изглеждате стари в очите на другите, бъдете отворени. В крайна сметка животът не се ограничава само до вашия социален кръг, вашите идеи и опит. Хората са различни, светът е многостранен.

Ако искате да запазите енергията на младостта, трябва леко да промените стила си на мислене към по-положителен. Тогава навиците, които ви състаряват, негативните и песимистични реакции, които давате автоматично, също ще изчезнат. И старостта никога няма да ви хване, защото винаги ще бъдете млади по душа и ум.

източник: https://www.marieclaire.ru/stil-zjizny/proshai-molodost-7-privychek-kotorye-staryat-vas-v-glazakh-okruzhayushikh/

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес