Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С този лайфхак вече никога няма да отлагате задачите за по-късно

18 октомври 2024, 15:51 часа

Независимо дали става въпрос за купчина мръсни чинии или среща, която трябва да бъде уговорена, има много задачи, които лесно могат да бъдат отложени. И, за съжаление, изглежда, че колкото по-дълго се избягват тези задачи, толкова по-непреодолими и стресиращи изглеждат.

Още: Психолог: Тези 11 изненадващи фрази ви правят симпатичен за всички

Въпреки че има много общи съвети за това как да спрете да отлагате, има един съвет, променящ правилата на играта, който обикаля социалните медии – и има защо.

В социалните мрежи се разпространява лайфхак, наричат го „допаминов лайфхак , за да спрете да отлагате“, известен още като „съвет номер едно, за да свършите всичко – особено нещата, които не искате да направите." Този гениален трик включва вид система за възнаграждение, при която „намирате начин да получите допамин“ от скучна работа или дейност, която не искате да извършвате.

Още: Лекар: Жени, спрете да правите това в обществените тоалетни

Ако в къщата има определени безсмислени неща, които просто се страхувате да направите, като прибиране на дрехи или разтоварване на съдомиялната машина, запазете определени видеоклипове или подкасти, които можете да правите само за тези конкретни задачи. Слушайте подкаста и ще изпълните задачата неусетно и това кара времето да минава много по-бързо, тогава се получа допамин от тази задача.

Откраднете този лайфхак и ще бъдете много по-продуктивни!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес