Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рецепта за здравословен сок: Спанак, джинджифил и канела

11 октомври 2024, 16:25 часа

Спанакът е идеален избор за пълноценен сок. Неутралният му вкус го прави фантастичен и лесен за комбиниране с много от любимите ви плодове и зеленчуци. Тъй като спанакът е богат на витамини и антиоксиданти, трябва да го включвате в любимите ви сокове.

Още: Храни, които успешно премахват лошия дъх

Ако комбинирате спанак с джинджифил и канела, ще получите не само здравословен сок, но и истинска салата, пълна с витамини и минерали, която няма да ядете, а ще пиете. Считайте тази комбинация за течна салата, но знайте, че това е безупречна формула за добро здраве. Приготвянето е съвсем просто и можете да го направите у дома.

Спанакът съдържа важни хранителни вещества като витамин А, който е от съществено значение за възстановяването на клетките, или витамин С, който играе регенеративна роля и предпазва ДНК от увреждане, причинено от начина на живот. Спанакът съдържа желязо и протеини, важни за енергията и здравето и витамин К, който укрепва костите.

Джинджифилът съдържа антиоксиданти като гингерол, който забавя стареенето на клетките, бета-каротин, капсаицин, кафеена киселина, салицилати и др. като всички са укрепващи за здравето. Джинджифилът има важна детоксикираща роля, особено в храносмилателната система, като успокоява стомаха.

Канелата е богата на антиоксиданти и е идеалният избор за понижаване на холестерола, кръвната захар и вероятността от сърдечни заболявания. Това е подправка, която идва от кожата на дървото Cinnamomum и е известна като един от 7-те най-добри антиоксиданти в света. Можете да използвате канела в готвене, сокове и десерти.

Комбинацията от тези три продукта създава мощна почистваща течност, която се бори с възпаленията в тялото и оставя добър вкус. Време за подготовка за един човек: По-малко от 5 минути.

Необходими съставки:

  • 1 чаша спанак
  • 1 парче пресен джинджифил
  • 1 чаша вода
  • 1 супена лъжица канела на прах

Начин на приготвяне:

Още: Комбинацията от алое вера и ТОЗИ природен продукт носи три удивителни ползи за вашето здраве

Нарежете джинджифила преди да го добавите. След това се изсипва в миксера, заедно с останалите съставки и се разбърква до готовност на течността.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес