Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Повече от оргазъм: 7 признака за наистина добър секс

22 юни 2024, 15:11 часа

Когато четете интересна книга, най-напрегнатият момент са последните й страници. Изглежда, че нямате търпение да разберете как свършва всичко, но наистина искате да удължите удоволствието. Една добра работа може да се проточи за неопределено време. Така че защо решихме, че най-хубавото нещо в секса е, когато свърши?

Реклама

Оргазмът несъмнено е важен (както и щастливият край в книга), но фиксацията върху постигането му може да бъде основната причина, която не позволява да се случи пълно освобождаване. Това, разбира се, важи повече за жените, но в надпреварата за фееричен край и двамата партньори губят нещо много важно. 

В следващите редове ще анализираме 7 фини нюанса, които трябва да се вземат предвид, така че качеството на секса само да се повишава с напредване на годините:

И двамата партньори могат да говорят свободно за това, което искат във всеки момент на интимност

Едно от най-разрушителните убеждения във връзките: „Той(тя) може сам да почувства какво точно искам и как да ми угоди. И ако той все още не го осъзнава, значи не сме един за друг!“ В действителност способността да се говори ясно и любезно за желанията е характерна за възрастен. Трябва да признаем, че партньорът не е екстрасенс и в задълженията му не влиза да чете мисли. Идеалното взаимно разбиране, безмълвното четене един на друг е резултат от няколко години открити и откровени разговори за вашите нужди, фантазии и желания.

Експерт отговори на въпроса защо жените наистина се нуждаят от секс (18+)

Всичко не се ограничава само до гениталиите

Има изкушение веднага да започнете с клитора или главата на пениса, за да стимулирате по-интензивно и да получите по-бързо освобождаване. Но на човешкото тяло има много ерогенни зони, които са буквално пълни с нервни окончания, които четат и предават информация за докосвания до мозъка.

Тоест точно на органа, който в крайна сметка дава командата да произвежда хормони на щастието, любовта и обичта. Така ласките, прегръдките, нежните докосвания и стимулирането на ерогенните зони по цялото тяло са начин да направим отношенията по-дълбоки и по-смислени на всички нива, включително и на хормоналните.

Няма нужда от имитация

Това е изначално лош навик, без значение какъв добър мотив мотивира жената. Имитацията на оргазъм е неизбежна, но не и недвусмислено прочетена от мъжа. На съзнателно ниво той вижда, че партньорът е достигнал върха на удоволствието, което означава, че всичко е наред, няма нужда да опитвате допълнително, да питате какво иска - естествено, с този подход качеството на секса няма да се развие. И подсъзнателно мъжът усеща фалша и връзката започва да тъне в лъжи, което създава все повече и повече напрежение.

Ако жената все още не изпитва оргазъм, има по-екологични начини да се поправи това: секс играчки, интимна гимнастика, работа със сексолог. Да, и като цяло не всеки полов акт трябва да завършва с освобождаване. И колкото по-спокойни партньори възприемат това, толкова повече възможности за удоволствие и удовлетворение от интимността отварят за себе си.

Сексът става все по-добър и по-добър всяка година

Много двойки стават жертва на стереотипите, че страстта утихва с годините, а пламенното желание е възможно само през първите години (или дори месеци) след срещата. В действителност това изобщо не е така, ако партньорите не се утешават с мисли, че вече знаят всичко за любимия си. Ако разберат, че всеки човек непрекъснато се променя и продължават да се изучават с интерес, сексът става само по-ярък, по-пълноценен и носи все повече и повече радост.

Защото истинското желание е следствие от уважение към човека, чийто растеж и трансформация си наблюдавал, чиято сила се е разкрила пред очите ти. И следователно истинското желание е възможно само в дългосрочни връзки, а не в случайни краткосрочни връзки.

Отказът от секс не се превръща в причина за кавги и негодувание

Не е нужно мъжът и жената да се искат всеки ден. Всеки може да премине през трудни периоди, когато главата му е заета с проблеми и няма достатъчно сили дори да говори, камо ли да прави секс. Ако вторият партньор има проблеми със самочувствието, той ще възприеме отказа като лична обида. Интерпретира това състояние като враждебност, пресищане и започва да досажда на партньора с претенции и обиди, което само засилва напрежението и оттеглянето от интимността. Здравословната сексуалност включва взаимно разбирателство в двойката и способността да посрещате нуждите си независимо.

Колко дълго продължават любовните отношения без секс?

И двамата партньори се чувстват сигурни

На първо място, разбира се, физическата: всеки може да бъде сигурен, че партньорът му, в изблик на страст, няма да причини болка (за която не е имало съгласие на първо място). Но психологическата безопасност често е не по-малко важна. Което предполага достатъчно развито чувство за такт, за да не си позволявате да правите унизителни коментари за тялото на партньора си и, разбира се, да не обсъждате интимни подробности с непознати.

Сексът е удоволствие за двама

Нека обобщим: не само наличието на оргазъм определя качеството на секса. Тъй като интимността е преди всичко емоционална потребност, освен облекчаване на напрежението, за партньорите е важно да получат нещо по-дълбоко в леглото. Чувство на сигурност, доверие, любов, разбиране, нежност, свобода, взаимно желание, новост и развитие. Имате силата да правите секс точно така!

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес