Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Помогнете на лечението си у дома: Изпитани методи за справяне с бъбречната инфекция

20 август 2024, 14:51 часа

Бъбречната инфекция е сериозен медицински проблем, който изисква специализирано лечение. Бъбречната инфекция често започва като инфекция на пикочните пътища или пикочния мехур, която след това се разпространява към единия или двата бъбрека.

Още: Сухота в устата: Причини и най-добрите решения

В допълнение към медицинското лечение, е хубаво да полагате и грижи у дома в случай на бъбречна инфекция.

Симптоми на бъбречна инфекция

  • Треска и температура;
  • Болка в гърба или отстрани;
  • Коремна болка;
  • Повръщане и гадене;
  • Често уриниране;
  • Лошо миришеща, оцветена с кръв урина.

Медицинско лечение на бъбречна инфекция

Антибиотиците са първата линия на атака срещу инфекцията. Ако инфекцията не е в тежка степен, лекарите винаги препоръчват употребата на перорални антибиотици.

Предписаните антибиотици трябва да се използват от 10 до 14 дни. По-тежките бъбречни инфекции обикновено изискват по-специализирано лечение, което може да се извърши само в болница.

Естествени лечения срещу бъбречни инфекции

  • Хидратация

Пиенето на вода помага за премахване на бактериите от тялото и бързо преминаване на инфекцията. Пиенето на вода предотвратява инфекции на пикочните пътища, затова се опитайте да пиете поне 8 чаши вода на ден.

  • Сок от червена боровинка

Сокът от червена боровинка е добър естествен лек за инфекции на пикочните пътища и пикочния мехур. В тези случаи изберете добавки със сок от червена боровинка или натурален, неподсладен сок от червена боровинка.

  • Избягвайте кафе и алкохол

Основната роля на бъбреците е да филтрират токсините и вредните вещества. Алкохолът и кофеинът натоварват бъбреците и могат да възпрепятстват лечебния процес от инфекцията. За по-бързо възстановяване не трябва да смесвате алкохол с антибиотици.

  • Пробиотици

Пробиотиците помагат за възстановяване на баланса между добрите и лошите бактерии в тялото. Освен това те помагат на бъбреците да обработват по-добре различни вещества и да функционират по-добре.

  • Витамин С

Витамин С е мощен антиоксидант, който защитава здравето на бъбреците. Според данни на специалисти, витамин С предотвратява дълбоко увреждане на бъбреците по време на инфекция.

  • Сок от магданоз

Сокът от магданоз е много богат на хранителни вещества. Увеличава честотата на уриниране и количеството отделена урина от тялото. Така бактериите напускат тялото по-бързо и антибиотиците вършат по-ефективна работа.

  • Ябълка

Ябълката има киселинно съдържание и следователно предотвратява по-нататъшния растеж на бактериите. Хранителните й вещества спомагат за по-бързото заздравяване на бъбреците.

Важно

Естествените лекарства за бъбречни инфекции са допълнително лечение за облекчаване на симптомите. Те никога не могат да заменят специализирано лечение, препоръчано от лекар.

Още: Нощната хипертония: Скритият фактор, който уврежда сърцето

Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес