Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подправката, която хитрите домакини слагат в казанчето в тоалетната

16 ноември 2023, 11:42 часа

Хитрите домакини разчитат на различни трикове и един от тях е свързан със слагането на една подправка в казанчето на тоалетната чиния. Много хора обикновено са свикнали да използват дафинов лист в готвенето. Но той има още едно приложение – неутрализира перфектно лошите миризми.

Дафинов лист в тоалетната

Тази подправка помага много, ако трябва да премахнете неприятните миризми. Този проблем в тоалетната може да се появи по различни причини.

След като източникът бъде открит и ситуацията се коригира, дафиновите листа могат да се използват като естествен освежител за въздух. Това ще премахне неприятните миризми в бъдеще.

Тоалетната ще стане бяла като сняг, ако изсипете това в нея

Но има още по-прост метод, който използват опитни домакини. За целта можете да хвърлите няколко листа директно в резервоара на тоалетната. В този случай водата ще абсорбира аромата, но ще го освобождава при пускане на казанчето. Някои домакини също предпочитат да използват дафинов лист при почистване на банята. За да направите това, трябва да запарите 5-6 листа в литър вода и след това, когато запарката се охлади, можете да избършете санитарните принадлежности с нея.

Други приложения на дафиновия лист

Много хора се сблъскват с проблема с лошия дъх. Но не всеки продуъкт, който се предлага в аптечната мрежа, помага за решаването на проблема. Може да се изненадате, но дафиновият лист ще ви помогне лесно да премахнете нежеланите миризми и ще придаде свежест на дъха ви.

тоалетна

Лавърът също помага за премахване на различни възпалителни процеси (възпаление на венците, стоматит). Трябва да дъвчете листата, за предпочитане няколко пъти на ден. След тази процедура не консумирайте нищо в продължение на един час, включително вода. Дафиновите листа се използват и за дезинфекция на помещения, в който има болен човек. За да направите това, трябва да залеете няколко листа с преварена вода, да оставите разтвора да се накисва за около 20 минути и да изсипете съдържанието в дълбока купа. След процедурата въздухът ще започне постепенно да се изчиства. Друг добър начин, само за свежестта на стаята, е да запалие лаврови листа. Този метод гарантира, че въздухът ще придобие свежест, ще се отървете бързо от неприятни миризми.

Дафиновите листа са изключително ефективно средство срещу молци. Ефективно защитават кожените дрехи. За целта просто трябва да вземете няколко листа и да ги сложите в гардероба.

Още: Сложете това в казанчето на тоалетната чиния и няколко месеца ще забравите за петната и лошата миризма

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес