Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почистване при лошо време и още 4 навика, които привличат провала и бедността в къщата

06 април 2023, 16:35 часа
Реклама

Понякога не ретроградният Меркурий или Сатурн са виновни за неприятностите и провалите, а самият човек, смятат езотериците.

Смята се, че има действия, които привличат бедност и нещастие в къщата. Често много хора ги правят, но дори не мислят за това.

Колекция от "мъртви" неща

Материалното благополучие се влияе негативно от неща, които някога са били част от нещо живо. Например кожи от мъртви животни, изсушени насекоми, рога, увехнали цветя. Езотериците смятат, че тези предмети блокират паричния поток, обричайки собствениците на бедност.

Огледало пред леглото

От древни времена негласното заглавие на „портал“ към другия свят е прикрепено към огледалото. Ето защо езотериците категорично забраняват поставянето им близо до леглото. Особено лошо е, когато в огледалото се отразява спящ човек. Казват, че поради това човек спи по-лошо, страда от кошмари. Освен това, събуждайки се в тъмното, може да се види нещо плашещо, което ще затрудни заспиването.

10 народни поверия, които всички трябва да знаем

Счупен часовник води до бедност

Часовникът символизира движение, развитие, жизнен цикъл. Спрените стрелки са свързани със застой и деградация. Езотериците вярват, че спрял часовник блокира потока на парите и плаши късмета. Материалното благополучие е там, където има движение и развитие.

Почистване при лошо време

Заради силен дъжд или силен сняг разходката или пътуването до магазина е трябвало да бъде отменено. В такава ситуация човек всъщност е „заключен“ в апартамента, така че може да започне да чисти и да не прави нищо друго. Въпреки това възстановяването на реда в къщата по време на лошо време е лоша поличба.

Смята се, че по този начин човек се отървава от късмет и пари, които биха могли да дойдат в дома му. Има обаче "антизнак": почистването започва от коридора и завършва в кухнята.

Бабините поверия за мигновено забогатяване

Съхраняване на празни бутилки

Нищо положително не носи и колекцията от празни кутии и бутилки, които от години лежат и чакат своя час. Първо, такива контейнери просто затрупват дома. Второ, от гледна точка на езотериците празните пространства натрупват негативност, която след това действа срещу собствениците.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес