Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет прости правила да промените живота си и да сте щастливи

05 февруари 2022, 13:40 часа

Колко често чуваме оплаквания от хората, около нас: колко лошо е станало да живеем. Колко често използваме тези фрази сами?

Често произнасяме едно и също нещо отново и отново, моделираме тези мисли, без да забелязваме, че нашето мислене е това, което определя нашата реалност. Как да развиете себе си, правилното отношение към живота и по този начин да го промените? Достатъчно е просто да следвате няколко прости правила.

Пет прости правила, за да промените живота си и да сте щастливи

Правилото за справедлива оценка

На първо място, преценете адекватно житейската ситуация в момента. Какво точно ви пречи да бъдете щастливи? Може би това е дългосрочна досадна връзка, която не сте се осмелили да прекъсвате дълго време. Или безинтересна изтощителна работа, от която сте нещастни. Дайте си честна оценка. Не се заблуждавайте и оправдавайте избора си, ако наистина не сте щастливи. Вашата адекватна оценка е първата стъпка към промени в живота ви.

Правило за положително отношение

За какво си мислите, когато отворите очи сутрин? Най-вероятно прехвърляте в главата си всички неща от предстоящия ден, представяйки си неприятните моменти, свързани с това. Така предварително се програмирате за лошо настроение, провал и негативизъм. Променете отношението си! Усмихвайте се повече и решете сами, че днес ще успеете, визуализирайте положителен резултат - и ще постигнете точно това! Искрено вярвайки в късмета си, дори физически ще почувствате прилив на сила.

Правилото за избор на хората наоколо

Оценявайте всеки ден хората около себе си. Тези, с които прекарвате по-голямата част от времето си, споделяйте идеи и новини. В социалния кръг на всеки от нас има хора с постоянни претенции към съдбата. И няма значение каква е причината – било то времето, финансовото им състояние, здравето или личния живот: основната им мисъл е, че всичко е лошо. Какво обикновено чувствате след подобни разговори? Съвсем правилно – празнота, депресия, загуба на сила. Такива „вампири“ ни карат да мислим по негативен начин. И напротив, има хора, които винаги са позитивни - очите им горят, движенията им са енергични, говорът им е жив и оптимистичен, до тях сякаш се „храните“ с енергия, зареждате се с жизненост. Мисля, че е лесно да направите избор с кои хора да предпочетете да общувате и кои да изключите от живота си,

Правилото за правилно възприемане на провала

Животът на всеки човек се състои от възходи и падения. Неуспехите по пътя на всеки човек са неизбежни. Основното нещо е да ги третирате правилно и да правите правилните заключения. Провалът е безценен житейски опит, а понякога и път към нова възможност. Например, човек е уволнен от работа. Разбира се, той е депресиран и много разстроен. Но след известно време той получава шанс да получи нова и много по-интересна и печеливша позиция. И има много такива примери – в различни ситуации от живота ни. Провалът ни учи да избягваме грешки в бъдеще, дава ни шансове за по-добър резултат за нас и най-важното - опит.

Правилото на решенията и действията

Това е последното, но не и последното правило. Вие сте оценили реалната картина на живота си, избрали сте правилните контакти и сте позитивни, мъдри да се възползвате от неуспехите. Така, само представянето на положителен резултат не е достатъчно, необходими са действия, за да направите реални промени в живота си. Положителната нагласа, визуализация на положителен резултат - това са стъпките, благодарение, на които ще имате необходимите идеи, ще имате силата да промените живота си, а действията няма да избегнат промяната. Не споделяйте идеите си с хора, които няма да ги оценят предварително, които се съмняват във вас, които настояват за негативизъм. Най-добрият начин е да реализирате идеи със собствените си ръце или да привлечете помощта на позитивно настроени хора, които искрено вярват във вас. Никога не подценявайте силата на мисълта и отношението си.

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес