Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет неизвестни качества на препарата за миене на съдове

10 март 2021, 11:39 часа

Всяка домакиня използва препарат за миене на съдове. Без него е невъзможно да си представите живота си. С него се мият кухненски съдове и мебели, използват го за измиване и премахване на петна, но има няколко характеристики на този продукт, за които хората дори не подозират.

1. Борба с плевелите

Смес от съставки, които са винаги под ръка, ще се справи отлично с плевелите на двора. Трябва да смесите чаша сол със супена лъжица от продукта за миене, добавете към сместа 4,5 литра оцет. Горещият разтвор трябва да се излее в спрей бутилка и да се използва за пръскане на плевели, като се избягва контакт с цветя и култивирана флора.

2. Студен компрес

Сапунената емулсия не замръзва, това свойство се използва за компреси. Необходимо е да излеете от препарата за миене на съдове  в найлонова торбичка със закопчалка и да го оставите в хладилника. Когато се охлади и придобие гелообразна консистенция, се прилага върху натъртвания и синини.

3. Намира спуканото място на гумата

Този метод често се използва от шофьорите на автомобили. Продуктът за миене на съдове се разрежда във вода и се нанася върху спуканата гума. На мястото на повредата незабавно се появяват мехурчета. Така бързо ще се ориентирате къде е спукана.

4. Елиминира насекомите

Малките комари могат да бъдат сериозен проблем и специален капан може да помогне да се отървете от него. Напълнете висока чаша наполовина с оцет и добавете 5 до 8 капки от препарата. Останалото пространство се пълни с вода и трябва да се образува пяна. Насекомите са привлечени от миризмата, те седят на повърхността и се забиват в лепкава маса.

5. Не позволява очилата да се замъглят

За да се предотврати изпотяването на стъклата на очилата, те се изтриват старателно с кърпа, навлажнена с препарат за миене на съдове. Когато веществото изсъхне, то се отстранява с чиста кърпа и лещите се полират до сияйна чистота.

Тези приложения са изцяло от ежедневието и правят живота ни много по-лесен и ползотворен. Може и да ви се струват измислени, но те са взети от ежедневната практика на хората. Един препарат за миене на съдовете ще ви спести редица главоболия със задачите през деня.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес