Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пенсиониран полицай е най-големият колекционер на Hello Kitty в света (СНИМКИ)

03 юли 2017, 16:40 часа
Реклама

Пенсиониран полицай на 67 години е най-големият колекционер на марката Hello Kitty с нейни продукти на обща стойност четвърт милион долара.

Реклама

Японецът Масао Гунджи, който прекарва по-голяма част от живота си преследвайки престъпници, сега запълва дните си в търсене на нови продукти от любимата на всички малки момиченца марка. Той дори е построил и специална къща, посветена на Hello Kitty, превърнала се в популярна туристическа дестинация.

„Hello Kitty беше като любовта на живота ми“, каза той.

Японската марка Hello Kitty за първи път е представена на пазара през 1974 г. и нейните продукти сега са едни от най-известните стоки за износ, предлагайки всичко от моливи до пижами.

За изненада на нейните фенове собственикът „Санрио“ през 2014 г. обяви, че главната героиня – бялото коте с розова рокля, всъщност не е коте, а малко момиче. Това предизвика гняв сред почитателите на Hello Kitty, тъй като според тях е очевидно, че става въпрос за коте, тъй като то има остри уши и мустаци, информира БГНЕС.

Миналия ноември от Книгата с рекордите на Гитнес обявиха Гунджи за най-големия колекционер на предмети от марката, похарчвайки за тях впечатляващата сума от 30 млн. йени (267 000 долара), включително и за създаването на тематичната къща. В момента той е притежател на общо над 5000 предмета на Hello Kitty, с което задминава предишния рекордьор, който също е японец.

Съпругата на Гунджи Йошико споделя, че напълно подкрепя своя съпруг в екстравагантното му начинание. „Не ме интересува колко харчи за Hello Kitty. Хората трябва да оставят следа в света и Hello Kitty е нещото, за което той живее. Това е неговата мечта“, казва тя.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес