Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Палавата“ диета ще ви отърве от мазнините по корема за дни

02 юли 2024, 19:22 часа
Реклама

Преброяването на калориите, усилените тренировки, ограничаването на сладкиши и нишестени храни - всичко това води до временна загуба на тегло, а след това до сривове и неуспехи. Експертите препоръчват да погледнете отслабването от различен ъгъл.

Хората, които искат да отслабнат, често попадат в омагьосан кръг: подлагат се на строги диети, започват да спортуват усилено, отказват се от любимите си десерти и хляб. Теглото изчезва бързо, но също толкова бързо настъпва срив, след което всичко загубено се връща.

Диетологът Мелиса Милн е сигурна, че загубата на тегло трябва да се погледне от различен ъгъл. Експертът създаде принципите на „палавата диета“, които се основават на пълно приемане на ситуацията, изграждане на компетентни отношения с храната и липса на насилие над тялото. Експертът смята, че само с компетентен и лесен подход е възможно да се постигне желаният резултат.

Диета със салата - ето как се прави

Ето кои са основните правила, които тя горещо препоръчва да спазва всеки, който иска да отслабне.

·       Не бройте калориите. Можете да ядете сладкиши и хляб, но не забравяйте за месо, риба, зърнени храни, зеленчуци и плодове. Всичко трябва да е балансирано.

·       Намерете група за поддръжка. Много по-лесно е да възприемете нови хранителни навици с някой друг. Това може да са роднини, приятели или колеги.

·       Спрете да се срамувате, че сте с наднормено тегло. Когато сте обсебени от теглото, тялото ви изпитва стрес. В резултат на това загубата на тегло се забавя, а гладът само се увеличава.

·       Не се обвинявайте, че сте изяли допълнително парче. Всеки може да се почерпи с торта или шоколад, в това няма нищо лошо.

Диета с 6 венчелистчета - с нейна помощ можете да свалите 5 кг за една седмица

·       Слушайте тялото си. Има дни, в които ни се яде повече от обикновено, да пропуснем закуската или дори да пием само вода. Всичко зависи от времето, настроението, фазата на цикъла и други фактори, които не могат да бъдат повлияни.

·       Наслаждавай се на храната си. Чинията трябва да има това, което ти е вкусно.

·       Не си забранявайте нездравословна храна. Щом решим да се откажем от нещо, ние го искаме все повече и повече. Яжте любимите си храни, но намалете количеството на вредните.

·       Измами мозъка си! Когато отслабвате, е важно да сте наясно колко искате да тежите, а също и да не критикувате отражението си в огледалото. Вече е доказано, че дори стройните жени, които постоянно се смятат за „дебели“, в крайна сметка напълняват.

Жените и мъжете, които започнаха да следват тези принципи, всъщност започнаха да губят тегло, казва Мелиса Милн. Те се наслаждаваха на храната, формираха добри хранителни навици и не се фокусираха върху крайния резултат. В резултат на това хората отслабнаха без строги ограничения и насилие над собствения си организъм, заключава диетологът.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес