Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новите "модерни" правила за първа среща!

16 февруари 2022, 20:30 часа

Казват, че "първото впечатление е това, което се брои". Ето защо първите срещи ни карат толкова да се изнервяме. Но ако си мислите, че поговорката се отнася само до визуалното впечатление... много се лъжете! Защото има много детайли от нашето поведение, които без да сме наясно, говорят за нас самите; за това как сме, какво искаме, какво харесваме и т.н.

Езикът на тялото, погледът и тонът на гласа са ясен пример, че има неща като или по-важни от думите и външния вид, тъй като те са жестове, които изпращат поредица от съобщения, които мозъкът обработва. Ако искате да знаете как да се държите на първа среща, продължете да четете тази статия. 

Съвети за първа среща

Колкото и да сме различни един от друг, има чувства и емоции, които са универсални. Споделяме някои подробности, които като цяло почти всеки харесва или не харесва. Това, което обикновено търсим на първа среща е да знаем дали можем да се доверим на другия човек или виждаме поведение, което предизвиква алармен сигнал. Ето нашите съвети за първа среща:

- Подготовка: Срещата започва доста преди часа на срещата! Важно е да се чувстваме добре в кожата си, нещо, което предполага предварителна подготовка.

- Лична грижа, без да прекалявате: прекомерната пластичност може да породи недоверие, затова препоръчваме да изберете дрехи, които ви ласкаят, но с които се чувствате комфортно. Ако има нещо, което ни кара да се чувстваме неудобно, дори ако това са нашите обувки, това може да обърка другия човек и да го накара да мисли, че ние се чувстваме така, поради присъствието му.

- Погрижете се за езика на тялото: има моменти, когато отношението, позата и жестовете разкриват много за това как се чувстваме. Това е особено вярно, когато говорим за негативни чувства като несигурност, тревожност или скука. В този смисъл ключът е естествеността, така че се опитайте да бъдете себе си, бъдете честни и спокойни.

- Изберете подходящо място: най-добре е да изберете обществено място за първата среща. Това ще ни накара да се чувстваме по-сигурни и ще улесни бързото прекратяване на срещата, ако не върви добре. Повечето портали за запознанства препоръчват първата среща в ресторант, не само защото начинът по който се храните говори много за даден човек, но и защото естествено ограничава продължителността на срещата. Където и да е, опитайте се да го направите приятно място, което ви позволява да водите разговор без разсейване.

Покажете интерес: Ключов аспект на първата среща е да знаете как да слушате. Нашият интерес трябва да е реален и в разговор ще ни даде много съществена информация за другия човек. Покажете, че обръщате внимание с добър зрителен контакт, тъй като ако не гледате другия човек, може да ви почувства като "отсъстващи".

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес