Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов рекорд на Гинес постави 92-годишна жена (ВИДЕО)

22 януари 2024, 16:02 часа
Реклама

Най-възрастната водна скиорка в света е на 92 години. Дуан Джонсън Йънг направи световния рекорд на Гинес за най-възрастен състезател по водни ски в света, предаде InspireMore.

Въпреки че е лесно да се мисли, че Дуан е карала водни ски през целия си живот, това не е точно така. Всъщност тя не се е качвала на водни ски почти до навършването ѝ на 30 години. На 29 открива, че страстта на живота ѝ са именно те. Сега тя е най-старата състезателка в света. Видео с нея може да видите тук:

Още: Пица с 1001 вида сирена влезе в Книгата на Гинес (ВИДЕО)

@guinnessworldrecords Oldest waterskier (female) 💦 92 years 99 days old - Dwan Jacobsen Young (b. 1 May 1931) 🇺🇸 #waterskiing #waterski #guinnessworldrecords ♬ original sound - Guinness World Records

"Водните ски ме научиха, че имаш ли цел, не се отказваш", казва рекордьорката пред USA Today. "Съпругът ми мисли, че съм луда“, обясни Дуан. О добре! Сега той има световен рекорд на Гинес в къщата си - със сигурност е развълнуван! Най-старият състезател по водни ски в света е красивата му жена!

Йънг е абсолютна легенда. Наградата я изненада, но истината е, че тя е във водата от чиста любов към спорта. Тя е истинско вдъхновение!

Още: Почина най-старото куче в света, вписано в Рекордите на Гинес (ВИДЕО)

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес