Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неразкрити истини за Бранимира Антонова - първата мис България (СНИМКИ)

04 юни 2021, 14:39 часа

Бранимира Антонова е българска актриса, която остава в историята като първата „Мис България“. Тя печели първия подобен конкурс у нас, който се провежда през далечната 1967 година.

Родена е на 22 ноември 1952 г. в София. След като печели „Мис България“ печели и „Мис Фестивал“ на Световния младежки фестивал през 1968-ма.

На 6 години започва да играе балет. Учи в хореографското училище в София. Дебютът ѝ в киното е на 9-годишна възраст, през 1962 г. в късометражния телевизионен филм „Етюд“ - как се става балерина. На 12 години участва в първия бг филм-пантомима „Кучешката огърлица“ на режисьора Вили Цанков и др. Телевизионен театър: „Прозрачната“ с реж. Хачо Бояджиев, „Безумният Журден“ с реж. Магда Каменова и др. Почетен гражданин на София от 1968 г., като златен медалист от Младежкия световен фестивал. През годините създава балетна формация „Шоу-Шок“. С нея има концертна дейност. Работи и като хореограф на фигурно пързаляне към „Академик“.

Завършва право. Има 3 брака и една дъщеря – Мария от първия ѝ съпруг – покойния Владимир Грашнов, бивш шеф на Мобилтел и собственик на футболен клуб Левски.

Днес тя е на 68 години, но твърди, че не е вманиачена на тема възраст и не полага особени грижи за себе си.

"Излизам без грим, никога не съм употребявала крем, подарявам козметика на приятелки, не на себе си. Но винаги си слагам червило. Имам много малко дрехи в гардероба си и нищо не ми липсва!", категорична е Бранимира.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес