Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Недопустими грешки при изправяне на коса

28 април 2022, 19:51 часа

Получаването на хубава и добре изглеждаща прическа би могло да е доста досадно и отнемащо много време. В този случай всеки инструмент за термично оформяне изглежда е много полезен да реши проблемите с косата ви и да създаде някакъв стилен външен вид. Но горещите преси за изправяне на коса могат да причинят дълготрайна вреда.

На пазара днес има по-добри и по-удобни инструменти за нагряване на косата, но всякаква топлина е повече или по-малко вредна. Това продължително излагане на процедурата по изправяне на косата би могло неизбежно да увреди космения фоликул. Така че за всички любители на сешоара или пресата, нека ви кажем основните грешки, които е добре да избягвате, когато прилагате топлинно изправяне на косата.

Топ 7 на навиците, които са пагубни за косата

Основни грешки, които увреждат косата

Пропускане на топлинна защита

Доста често прилагана грешка при изправянето на коса с преса. Продуктите за защита от топлина са задължителни за хората, предпочитащи да оформят косата си редовно с преса. Топлинната защита добавя слой защита към вашите кичури, като минимизира щетите от топлина, тъй като не достига директно до косъма и запечатва влагата в него. Повечето топлинни протектори използват подобна формула, но формата на спрей е най-добрата, защото е толкова лесна за използване. Също така се разпределя равномерно по всички краища на косата.

Грешен избор на вид преса

Друга често срещана грешка, която повечето от нас правят, когато използват преса, е изборът на грешна такава. Важно е да се разбере самата специфика на уреда, да се направи анализ на неговата употреба и съответно да се избере най-подходящата преса за коса. Първо проверете екрана за цифров контрол на температурата, за контрол на топлината. 

Лъскава коса у дома – ето как

Използвайте твърде много топлина

Основна грешка при изправяне на косата е прегряването с цел да получите идеална прическа. Но не забравяйте, че повече топлина означава повече щети. Следователно наблюдението на температурата е от съществено значение, за да се избегне прекомерното увреждане на косата. Идеалната температура за изправяне на косата не трябва да надвишава 180 градуса. За гъста коса използвайте температури до 210 градуса. Всяка температура над 210 градуса е опасна и трябва да се използва само от професионални фризьори.

Оформяне на неизмита и омазнена коса

Повечето от нас използват преса или маша два или три дни след измиване на косата, за да и придадат спретнат и свеж вид. Това обаче не винаги е най-добрата практика. Не забравяйте да изчеткате косата си предварително, защото в противен случай може да се ускори увреждането и накъсването. Също така е важно да почистите скалпа и косата си по време на процеса на оформяне. Ако скалпът ви е мазен или мръсен, топлината на инструмента за стилизиране може да разпространи мазнините до краищата, което прави цялостната визия недобре изглеждаща.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес