Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не пропускайте тези 4 неща следобед, ако наистина искате да отслабнете

23 октомври 2024, 11:35 часа

Освен големите промени, като консумиране на повече пресни плодове и зеленчуци, намаляване на захарта и физическата активност, има някои дребни промени в навиците, които можете да направите, за да отслабнете по-лесно и бързо.

Още: Карфиолът не е само за туршия: Яжте го по-често и вижте какво ще се случи

Изключването на някои стари навици и създаването на нови, може да ви помогне да се справите с излишните килограми бързо и лесно. Тези 4 навика могат да станат част от следобедната ви рутина, с което ще улеснят процеса на отслабване.

Пийте повече вода

Хората подценяват значението на водата и не са наясно какво причинява на тялото ни дехидратацията. Освен че е изключително полезна за организма, водата намалява и апетита. Така че вместо да хапнете нещо сладко следобед, по-добре изпийте няколко чаши вода. Водата забързва метаболизма.

Слушайте тялото си

Хапвайте нещо леко и малко, когато огладнеете, за да избегнете среднощното опустошаване на хладилника. Забравете за "само една хапка", "това е прекалено вкусно" или "това е просто сладолед, не е храна"

Не трябва да започвате да ядете, само защото храната е пред вас. Въпреки че става въпрос само за една малка хапка или един малък сладолед, това са излишни калории. Ако през целия ден хапвате различни вкусни, но вредни неща, няма начин да отслабнете. В повечето случаи става въпрос за навик, а не за глад.

Заложете на интервални тренировки

Редуването на тренировки с висока интензивност с периоди за възстановяване и тренировки с нисък интензитет увеличават изгарянето на мазнините.

Още: 6 противовъзпалителни десерта, които ще ви накарат да се почувствате отлично

Бъдете активни

Сутрешните тренировки са страхотни, но не са достатъчни. Ако направите една хубава тренировка сутрин и след това седите през целия ден, ефектът от нея ще се загуби. Старайте се да се движите повече през деня.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес