Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НЕ казвайте тези 10 неща на интервю за работа, ще ви провалят

27 април 2021, 10:23 часа

Според психолозите 7 секунди са достатъчни, за добием първо впечатление от някого. Ето какво не бива да казваме на първото интервю за работа, за да не се провалим:

1. "мм…", "ъъъ", "значи…"

Макар подобни паразитни изрази изглеждат нормални в разговорния език, избягвайте ги по време на интервю. Повторението им показва несигурност, незнание, особено, ако кандидатствате за длъжност, свързана с общуване или продажби.

2. "Може ли да ми кажете повече за компанията"

Мислите, че така ще демонстрирате интерес към компанията, но по-скоро това е срещу вас. Като кандидат в дадена фирма, се предполага, че предварително сте направили проучване. Колкото повече знаете за самата компания, толкова по-добро впечатление ще направите на интервюиращия.

3. "Колко?"

Заплатата играе огромна роля за удовлетворението на работното ви място. Но споменаването на цифри по време на първо интервю трябва да се избягва. Първото интервю е за вас, да покажете способностите си, потенциала и с какво ще допринесете за успеха на компанията. Говорете за заплата едва, когато впечатлите интервюиращия и са готови да ви наемат.

4. "Съжалявам, че закъснях"

Не трябва да се извинявате за закъснение за интервю, дори и преди да започне. Закъснение за такава важна среща не само прави лошо впечатление, но показва, че нямате сериозно отношение към работата.

Какво да кажете при закъснение? Нищо, просто отидете навреме!

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ФРАЗИ ТУК!

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес