Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Навиците на богатите: 7 важни правила, за да станете успешни и щастливи

04 септември 2024, 08:25 часа

Американският изследовател Томас Корли, който описва навиците на бедните, установи, че повечето богати хора имат много общи неща. Например ежедневните „ритуали“, които са ключът към успеха. Ето кои са те и как можете да ги включите в живота си още днес: 

Те правят планове

Успешните кариеристи планират деня си минута по минута. Те винаги следват рутина, правят си списък със задачи предварително и го спазват стриктно.

Още: Това растение е най-силният защитник на дома, привлича като магнит щастие

Коментар на психолога:

Вижте спортистите. Те спазват строг режим, ясно знаят какво ще се случи сега и какво ще се случи по-късно. Тези хора не губят време за суета, те вървят към целта си, изстискват цялата си сила и за радост на нас и себе си чупят рекорди. Рутината наистина е вид управление на времето, изкуството за постигане на успех и щастие.

Те винаги пристигат по-рано

Тези хора не ви карат да чакате. Напротив, те не се събуждат според будилника, напускат къщата преди време и са първи на всяка среща.

Още: 9 златни закона на тибетските монаси за щастие и успех, които ще променят живота ви

Коментар на психолога:

Идване на работа преди шефа, изпреварване на други колеги, подаване на отчети, изпълнение на задачите възможно най-бързо - това са навиците на тревожните хора. Но тревожни в добрия смисъл на думата. Те се опитват да направят всичко навреме, доколкото е възможно, за да успеят. И те успяват.

Обграждат се с победители

Успешните жени и мъже се сприятеляват със себеподобните си. Около тях няма губещи.

Още: За да раздвижите живота си, просто спрете да правите едно нещо

Коментар на психолога:

Посещаваме музеи, вместо да се разхождаме из сметищата, за да се насладим на красотата, да разгледаме творенията на други хора, да се възхищаваме и да мислим: той може да го направи, така че и аз мога да опитам. Всички хора искат да бъдат по-добри, да израснат над себе си и за да направят това, те общуват с тези, от които могат да получат не отрицателна, а положителна енергия.

Те хвалят другите 

Дори ако някой е постигнал големи висоти, истински успешните хора не завиждат, а хвалят своите приятели и колеги.

Коментар на психолога:

Приятел си купи кола, голяма къща? Можете да завиждате или можете да се радвате и да си мислите колко е страхотно, че в кръга ви има още един човек, който ще ви закара и когото можете да посетите. Завистта към чуждите успехи само ви отнема силите. И когато споделяте радост и хвалите другите, вие ставате тяхна група за подкрепа и те стават ваша.

Те се упражняват редовно

Хората, насочени към успех в бизнеса, започват сутринта си с упражнения или посещават фитнес залата няколко пъти седмично.

Коментар на психолога:

Може би не всеки има време да спортува, но спортът е неразделен спътник на хората, които са свикнали да постигат целите си. Класовете дисциплинират и развиват волята. Точно това, от което се нуждаете, за да спечелите.

Те четат

Човек, който иска да постигне нещо повече в живота, няма нужда да се насилва да чете. Той обича да прави това и предпочита книгите пред телевизията.

Коментар на психолога:

Четенето е упражнение за нашия мозък, път към постоянно развитие. Ето защо хората, които искат да станат успешни, не си позволяват да се застояват, те винаги работят върху себе си, включително чрез четене.

Те се хранят правилно

Успешните хора се грижат за себе си. Те не ядат бърза храна и не забравят да закусват и обядват.

Коментар на психолога:

Можете първо да вземете пари назаем, да си купите скъп костюм и да си намерите работа, или можете да отидете на интервю със суичър, да си намерите работа и едва тогава да си купите костюм. Същото е със спорта и храненето. Има хора, които, като се грижат за себе си, вървят към успеха, а има олигарси, които се опитват да реанимират тялото си, след като вече са направили състояние. Първият вариант е по-добър. Болният човек няма да се радва на никакви постижения.

На финала:

Искате ли да станете успешни? Не пренебрегвайте приятелите си. Имате нужда от хора с подобно мислене, които ще внесат нови емоции в живота и ще споделят радост.

За да си щастлив, трябва да произвеждаш нещо и да си полезен на обществото. Пейте, рисувайте, пишете поезия, забавлявайте приятели и семейство с творчеството си. Не губете връзка със земята. Ходете по-често боси, бъдете сред природата, сред животни.

 

източник: https://theday.ru/stil-zhizny/vibor-redakcii/kak-stat-uspeshnoy-i-schastlivoy-7-vajnyih-pravil/

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес