Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Натиснете тези 2 точки на дланта си и ще заспите за секунди

01 октомври 2024, 19:00 часа

Натиснете тези две точки на дланта си, ако имате проблем с безсънието – те отпускат и ви помагат да заспите по-лесно!

Акупресурата е древна китайска техника на повече от 5000 години, която означава, че чрез натискане на определени точки от тялото можем да се освободим от болка, емоционални и енергийни блокажи. Акупресурните точки са свързани с нашия ум, сърце и органи и като ги стимулирате с масаж, докосване или нагряване, можете да възстановите вътрешния баланс и да облекчите неразположенията.

Вижте още: 5 точки по тялото са като бутони за изключване на стреса: Стара техника ще ви помогне да се успокоите и отпуснете

При акупресурата се фокусира върху същите точки като при акупунктурата, с това, че при акупунктурата се използват игли, а тук точката се докосва или „натиска“ с пръсти. Смята се, че акупресурата може да помогне за облекчаване на главоболие , болки в гърба, болки в гръбначния стълб, болки във врата, храносмилане, умора, липса на енергия и много други състояния.

Акупресурата често се използва за решаване на проблема с безсънието. Iма много точки по тялото, които ви помагат да заспите по-лесно, да се успокоите и да намалите риска от безсънни нощи, но две са разположени на дланта на ръката ви.

Чрез натискане на точките на дланта вие активирате нервите, които са свързани със сърцето и ума. Ще намерите първата точка, като леко стиснете ръката си и частта от дланта, която докосва малкия пръст, представлява втората точка, докато втората е разположена там, където средният пръст се съединява с дланта.

Масажирайки тези точки, можете да намалите безсънието и да заспите за няколко минути.

Вижте още: Хипократ: Не казвайте на никого за болестта си, иначе ще я влошите

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес