Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите закуски за МЪЖЕ са ето тези!

21 май 2024, 09:06 часа
Реклама

Странно ли ви се струва това, че съществува известно разграничение в храненията на мъжа и жената? Доказано е обаче, че калориите, които мъжете изразходват, са много повече от тези, които жените изразходват. От тук всъщност произхожда и разликата в хранителния режим.

Кои са най-добрите закуски за представителите на силния пол?

Ето ги и тях:

Още: Не една, а цели 2 закуски само за 5 минути

Зеленчуков омлет със сирене

Ако искате да приготвите на половинката си здравословна и даваща енергия закуска, един омлет със зеленчуци е чудесен избор. Освен яйца, добавете всякакви зеленчуци, каквито ви се намират под ръка. На финала може да гарнирате с натрошено сирене и нарязан на ситно магданоз. Желателно е да сервирате омлета със зелена салата за още повече свежест и енергия.

Сандвич от пълнозърнест хляб

Както споменахме и в самото начало, мъжете се нуждаят от повече протеини, което значи, че към един пълнозърнест сандвич е добре да се добави шунка, филе или друг вид месо.

Още: Това са здравословни високопротеинови закуски с ниско съдържание на калории

Не е добра идея да залагате на обикновените колбаси, пълни с консерванти и оцветители. Може да приготвите сандвича и с риба. Ако искате да разнообразите, пробвайте със сирене и яйце. Не забравяйте салатата от зеленолистни.

Мляко с овесени ядки

Става въпрос за зърнени закуски, а не за корнфлейкс. Обърнете внимание на това, защото двата продукта са коренно различни, макар понякога да ги поставяме под общ знаменател.

В овесените ядки се съдържат сложни въглехидрати, присъстващи и в бобовите храни.

Още: Лекар: Това са 5-те най-добри закуски за сваляне на холестерола

Това са най-подходящите закуски за мъже. Ако ги похапвате редовно, си гарантирате повече енергия, издръжливост и добро настроение.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес