Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-разпространените ритуали против уроки

25 февруари 2022, 23:00 часа

Ако се чувствате така, сякаш сте били преследвани от лош късмет за известно време, ето начини да обърнете лоша карта.

Дори учените са убедени, че лошият късмет и уруките срещу дадена личност могат да бъдат предотвратени. Изненадани сте? 

Американски изследователи са изследвали ритуали като чукане на небоядисано дърво или хвърляне на щипка сол през лявото рамо. Според учените подобни дейности дават на хората усещане за контрол и вярата, че по този начин предпазваме от лошия късмет. Проучването показа, че ритуалите всъщност ни карат да се чувстваме по-уверени и вероятността да ни се случи нещо неприятно намалява.

Така че, тъй като сте убедени, че срещу вас са направени лоши уроки и в нищо не ви върви, ето няколко начина - малко сериозно и малко насмешливо - да ви помогнат да се отървете от тях.

Сол

В много култури по света солта се смята за синоним на щастие и късмет. И най-голямото нещастие е разлятата сол. Тогава какво? Просто вземете щипка сол между пръстите си и я хвърлете през рамо – лявото! Хвърлянето на сол през дясното ви рамо може да ви донесе още по-лош късмет. Това казва суеверието. Има и поверие, че може да се отървете от уроките... с кратка гореща баня и добавка на сол. Приятно и полезно, нали? Като алтернатива можете да поръсите малко сол във всеки ъгъл на вашия апартамент и под перваза на прозореца.

Камъни и кристали

Отдавна им се приписват различни свойства, включително привличане на щастие и отблъскване на лошите уроки. "Добрите камъни" включват нефрит, амазонит, карнеол, лимон, сефтонит. От друга страна, негативната енергия ще бъде отблъсната от: рубин, кварц, яспис, черен оникс, тюркоаз, топаз, пустинен пясък (наречен „камъкът на щастието“), сугилит. 

Гривни

Талисманите привличат късмета и прогонват негативната енергия! Ако искате да се предпазите от последното, трябва да носите защитна гривна. Може да бъде на верижка, шнур или червен конец, но трябва да се носи на китката или в джоб. Важно е да включите символи като:

Ключ - използва се от древни времена за привличане на късмет. Носенето на трите ключа, както казва суеверието, ще помогне да се отворят три врати: към здраве, богатство и любов.

Подкова - отдавна се свързва с щастие и просперитет. Ако не успеете да прикрепите миниатюрата към гривната, можете да закачите подковата вкъщи. Не забравяйте да У-образна (с "краката" нагоре). В противен случай щастието ще „избяга“ от вас.

Четирилистна детелина – закачането на миниатюрна детелина към гривна е популярен келтски митологичен начин за привличане на късмет и отърваване от зли уроки. Или можете да изсушите своята четирилистна детелина и да я съхранявате в личните си вещи. Четири листа означават богатство, любов, здраве и слава.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес