Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-често срещаните рани по кожата - как да ги третирате с KAdermin спрей

05 август 2024, 20:50 часа

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло и първата линия на защита срещу външни фактори. Въпреки това, тя е подложена на различни видове фактори, които могат да доведат до множество наранявания. Те на свой ред могат да бъдат причинени от инциденти, инфекции или хронични заболявания.

В тази статия ще разгледаме най-често срещаните видове рани по кожата, какво ги причинява, къде се формират, колко са сериозни, как се лекуват и третират. Ще ви представим и иновативната формула на KAdermin спрей със свободни сребърни йони с изразени антимикробни и лечебни свойства, и ще обсъдим как той може да помогне в грижата за тези наранявания.

Видове рани и тяхното третиране

1. Абразии

Причини и формиране: Абразиите се получават при триене на кожата върху груба повърхност, което води до повърхностно нараняване на епидермиса. Те най-често се срещат при падания и спортни инциденти, като такива са особено възможни при практикуване на нови летни занимания, спортове и при състезания.

Абразиите обикновено не са дълбоки, но могат да бъдат болезнени и да причинят кървене.

Лечението и третирането им се състои в почистване на засегнатата област с физиологичен разтвор, подсушаване и нанасяне на Кадермин спрей, който ще създаде защитен слой и ще ускори заздравяването благодарение на свободните сребърни йони.

2. Порязвания и леко разкъсване

Порязванията и леките разкъсвания на кожата се получават при контакт с остри предмети като ножове, стъкло или метал. Те могат да се появят навсякъде по тялото и обикновено се случват много бързо и изведнъж.

Дълбочината на раната определя сериозността и необходимостта от бърза реакция. Повърхностните порязвания обикновено не изискват медицинска намеса, но дълбоките рани могат да изискват шевове и посещение на здравно заведение.

Нека изясним и как се различават тези два вида порязвания. Повърхностните порязвания са тези, които засягат само горните слоеве на кожата, обикновено епидермиса и понякога част от дермата. Те не проникват в подлежащите тъкани като мускули, сухожилия или кости. Обикновено са резултат от леки инциденти, като порязване с нож, хартия или нещо остро в ежедневието.

Дълбоките рани са значително по-сериозни и проникват през дермата до подлежащите тъкани като мускули, сухожилия, нерви или кости. Те често се причиняват от сериозни инциденти, като дълбоко порязване с остър предмет, ухапване от животно или тежка травма. Тези рани могат да кървят обилно и кървенето често е трудно за спиране без медицинска помощ. Те са много болезнени и изискват внимателно и професионално третиране, което означава задължително посещение на лечебно заведение.

По отношение на лечение и третиране, ако става въпрос за повърхностни порязвания, почистете раната с антисептик, нанесете Кадермин спрей, който ще осигури мощна антимикробна защита и ще подпомогне заздравяването. След това се наслаждавайте на живота! Ако проблемът е по-сериозен, посетете болница задължително.

3. Изгаряния

Изгарянията могат да бъдат причинени от контакт с източник на топлина, химикали, електричество или слънчева светлина. Те обикновено се появяват на ръцете, лицето и краката, но могат да засегнат и гърба и други части на тялото.

Изгарянията могат да варират от леки до тежки. Първата степен засяга само епидермиса, докато третата степен прониква през всички слоеве на кожата.

По въпроса за лечение и третиране: за леки изгаряния почистете зоната с хладка вода, нанесете продукта за антимикробна защита и хидратация. При по-тежки изгаряния се консултирайте непременно с лекар.

4. Рани от залежаване

Раните от залежаване се получават при продължително налягане върху кожата, което води до прекъсване на кръвообращението и тъканна некроза. Те най-често се появяват при лежащо болни пациенти.

Тези язви могат да бъдат много сериозни и да предизвикат развитието на инфекция. Що се отнася до правилно лечение и третиране, почистете раната, нанесете KAdermin спрей, който ще осигури слой антимикробна защита и ще ускори заздравяването. Редовно променяйте позицията на пациента, за да предотвратите допълнителен натиск.

5. Диабетни язви

Причини и формиране: Диабетните язви се появяват поради нарушено кръвообращение и нервни увреждания, причинени от диабет. Те обикновено се появяват на стъпалата. Тези язви могат да бъдат много трудни за лечение и често водят до инфекции.

При тях са изключително важни грижите. Те се състоят в почистване и дезинфекциране на раната, като след това може да се приложи спрей-пудрата Кадермин за антимикробно действие и ускорено заздравяване.

6. Хирургични рани

Хирургичните рани са резултат от оперативни интервенции (или операции). Те обикновено се намират в зоните на оперативния разрез. В зависимост от операцията, тези рани могат да варират по сериозност и нужда от грижи.

Лечение и третиране: Спазвайте инструкциите на лекаря за грижа за раната, почиствайте редовно и използвайте продукта като Кадермин спрей за предотвратяване на инфекции и по-ефективно заздравяване.

Ролята на KAdermin спрей със свободни сребърни йони

Продуктът се отличава със своята иновативна формула, включваща свободни сребърни йони, силициев диоксид и хлорхексидин в патентован комплекс. Свободните сребърни йони са известни със своите антимикробни свойства, доказани от векове. Те убиват микроорганизмите моментално, като блокират тяхната ензимна система и унищожават ефективно повече от 650 различни щама бактерии, гъбички и вируси.

Много научни и клинични проучвания са разглеждали ефективността на свободните сребърни йони в различни контексти на рани и кожни увреждания. Част от тях са:

  • Rai, M., Yadav, A., & Gade, A. (2009). Silver nanoparticles as a new generation of antimicrobials. Biotechnology Advances, 27(1), 76-83.
  • Klasen, H. J. (2000). Historical review of the use of silver in the treatment of burns. I. Early uses. Burns, 26(2), 117-130.
  • Lansdown, A. B. (2002). Silver. I: Its antibacterial properties and mechanism of action. Journal of Wound Care, 11(4), 125-130.

В тях се забелязват някои ключови открития за действието на сребърните йони:

  • Антимикробни свойства: Множество проучвания потвърждават, че свободните сребърни йони имат мощно биоцидно действие срещу широк спектър от патогени, включително устойчиви на метицилин Staphylococcus aureus (MRSA).
  • Заздравяване на рани: Клинични изпитвания са показали, че продукти със свободни сребърни йони ускоряват процеса на заздравяване на рани чрез стимулиране на клетъчната регенерация и намаляване на възпалението.
  • Профилактика и лечение на инфекции: Свободните сребърни йони са изследвани за тяхната ефективност в предотвратяването и лечението на инфекции, включително трудни за лечение хронични рани и язви.
  • Безвредност и нетоксичност: Проучванията са доказали, че свободните сребърни йони са безопасни за употреба върху хора и животни, без значителни токсични ефекти, когато се използват в правилните концентрации.

KAdermin спрей съдържа и хлорхексидин, който усилва антисептичното действие, и хиалуронова киселина, която поддържа хидратацията и ускорява заздравяването на раните.

Как да се предпазите от рани и изгаряния през лятото?

Можем да ви дадем някои общи съвети за това как да защитите кожата си от увреждане, тъй като през лятото тя е изложена на значително по-голям риск заради слънчевите лъчи и не само. Затова препоръчвате:

  • Да използвате слънцезащитен крем: нанасяйте слънцезащитен крем с висок фактор над 50 SPF, особено на изложените на слънце части на тялото, и на всеки 2-3 часа.
  • Да носите защитно облекло: шапки, дълги ръкави и леки панталони от лен, вискоза и други естествени материи могат да защитят кожата ви от слънчеви изгаряния.
  • Да избягвате дълго стоене на слънце: прекарвайте време на сянка и избягвайте излагането на директно слънце в най-горещите часове на деня.
  • Поддържайте кожата хидратирана: пийте достатъчно вода и използвайте хидратиращи кремове, за да предотвратите изсушаване и напукване на кожата.

В случай на нараняване или изгаряне вече знаете какво да използвате. KAdermin спрей може да намери място във вашата домашна аптечка или в багажа по време на почивка, за да сте спокойни, че имате какво да използвате, ако ви сполети кожно нараняване. Може да го поръчате от онлайн магазин Velinoff.com.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес