Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Можете да обновите интериора си, без да се разорите

15 юли 2024, 17:30 часа

Ремонт или обновяване?

Домът е нашето убежище. Понякога това е офис, понякога е зала за игри, кулинарно студио или спа център. А домът е най-доброто отражение на нашите ценности и предпочитания, характер и интереси. Но ние се променяме, семейството расте. Рано или късно идва момент, когато е необходимо да се намерят нови дизайнерски решения за мястото, където прекарваме много време. Глобалните ремонти са необходими само в няколко случая: при преместване, а също и ако е необходимо сериозно преустройство и подмяна на функционални системи и комуникации. Във всички останали случаи можете да минете с обновяване на интериора, за да направите пространството по-удобно и модерно.

Обновете цвета

Тапетите напоследък се използват все по-рядко в интериора за покриване на цялата повърхност на стените. По-често - като декор или за украса на една акцентна стена. Ако обичате промяната, много по-лесно е да боядисате стените в различен цвят, отколкото да смените тапетите. Когато избирате цвят, можете да се съсредоточите върху предпочитанията си или да проверите кой нюанс е актуален в момента.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Обновете мебелите

Много хора познават усещането за умора от интериор, който не е променян от години. Това чувство ви кара да се отървете от всичко, което е скучно и остаряло. Но сега мебелите от 50-те до 80-те, които имат „емоционална памет“, отново са на мода! Формите им се копират от съвременни дизайнери, за да ги пуснат в производство. Затова трябва да разгледате внимателно полирани столове и кресла, „стени“ и бюфети. Изненадващо, те дори се вписват в концепцията за минимализъм и могат да изглеждат много стилни.

Важно условие за обновяване на мебелите е изборът на цввят.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

Обновете текстила

В света на интериорния дизайн тази година тенденцията на монохромните интериори продължава да бъде популярна. Наред с обновяването на цвета на стените, новата колекция текстил добавя стойност към новия облик на вашия дом. Отворените планове, където стаите са комбинирани, постепенно излизат от мода. Ново зониране и създаване на функционални малки пространства може да се постигне чрез използване на прегради, боядисани в цвета на стените, както и завеси и пердета не само на прозорците. Текстилът може да замени вратите на шкафовете и интериорните врати, помагайки за отделяне на отделни зони или създаване на уединено пространство.

В допълнение, възглавници с необичайни форми и килими с интересни форми и цветове - не само с етнически, но и с модерни шарки - значително оживяват интериора.

Нови системи за съхранение

Гардеробите с огледални плъзгащи се врати остават в миналото. Тези супер популярни дизайни в началото на 2000-те години се заменят с елегантни вградени гардероби. Но дори и да не сте мислили за преустройство, можете да промените функционалността на вградените гардероби, като ги направите частично отворени - с рафтове, кошници и чекмеджета, както и замяна на вратите на ролки с панти. Можете да намерите подходящи врати на строителните пазари. Важен въпрос е боядисването: цветът може да направи структурата много привлекателна и визуално „скъпа“, ако изберете висококачествена боя и модерен нюанс.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес