Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любимата салата на Кейт Мидълтън, която поддържа добрата ѝ фигура

13 септември 2024, 12:00 часа

Фигурата на принцесата на Уелс неизменно предизвиква възхищение и завист. Мнозина вярват, че тайната на нейната стройност се крие в генетиката, но малцина знаят, че специалната салата, която Кейт приготвя редовно, играе важна роля за поддържането на идеалната й форма.

 

Активен начин на живот и балансирана диета

Още: Кейт Мидълтън обяви, че е завършила химиотерапията (ВИДЕО)

Разбира се, принцеса Кейт води активен начин на живот и се придържа към правилата за здравословно хранене. В диетата й няма място за бързо хранене и прекалено мазни ястия. Кейт обаче не отказва и вкусна храна, включително сирене, домашна пица и индийска кухня. Когато обаче иска да се почувства лека и в същото време да се поглези, принцесата прибягва до любимата си салата, чиято основна съставка е динята.

 

Лекота и свежест в едно ястие

Тази салата, макар и лесна за приготвяне, е пълна с вкус и хранителни вещества. Основните съставки са диня, краставица, авокадо и сирене фета, които не само освежават, но и ви помагат да свалите излишните килограми. Дори и с наближаването на есента, тази салата остава актуална, защото е лека, питателна и идеална за поддържане на форма.

Още: Край на спекулациите: Кейт Мидълтън се завърна към публичните си задължения (ВИДЕО)

 

Рецептата за салатата на Кейт Мидълтън

За да приготвите салата, ще ви трябват следните съставки:

·       3 чаши диня, нарязана на парчета

Още: Кейт Мидълтън ще присъства на мъжкия финал на Уимбълдън

·       1 краставица, нарязана на кубчета

·       1 авокадо, нарязано на кубчета

·       ½ чаша настъргано сирене фета

·       1 връзка мента, нарязана

·       ¼ чаша зехтин

·       1 лайм, нарязан на ситно

·       2 супени лъжици ябълков оцет

·       Сол и черен пипер на вкус

Времето за подготовка ще отнеме само няколко минути. Просто смесете всички съставки в голяма купа, подправете със сол и черен пипер на вкус и залейте със зехтин и ябълков оцет. Тази салата не само ще засити глада ви, но и ще ви помогне да пречистите тялото си от токсини и отпадъци.

 

Ползите от салатата за отслабване

Д-р Рейчъл Ландър-Кансеко, регистриран диетолог, обяснява защо тази салата е толкова ефективна за поддържане на слаба фигура. Динята, която е 90% вода, е нискокалоричен продукт - само 30 калории на 100 грама. Това я прави идеална съставка за тези, които искат да отслабнат или да поддържат форма. В същото време краставиците, друг компонент на салатата, съдържат само 14 калории на 100 грама, което ги прави отлично допълнение към ястието.

Динята не само помага за поддържане на баланса на течностите в тялото, но също така насърчава усещането за ситост, което ви позволява да избягвате леки закуски между храненията.

 

Добавка към диетата

В допълнение към тази салата могат да бъдат рибни ястия, които са богати на лесно смилаеми протеини и също така помагат за поддържане на идеална фигура.

Опитайте тази салата от диня и може да се превърне в любимото ви ястие по пътя към стройното тяло и здравето.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес