Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Комбинация от 3 съставки за цялостно прочистване на черния дроб

24 септември 2024, 15:03 часа

Прочистването на организма е от особено значение, тъй като токсините затрудняват кръвообращението, разпределението на кислорода и най-вече работата на черния дроб. Освен това елиминирането на токсините е от съществено значение за понижаване на високо кръвно налягане и предотвратяване на сърдечни удари.

Още: Тази топла есенна билкова отвара е естествено противогрипно средство

Едни от най-добрите природни средства за прочистване на черния дроб са цвеклото, кивито и магданозът.

Как да си приготвим натурален лек с киви и червено цвекло

Необходими съставки:

  • Половин цвекло
  • 1 киви
  • 1 малка връзка магданоз
  • 1 чаша вода

Начин на приготвяне:

Обелете кивито и го нарежете на малки парченца. Обелете цвеклото и го нарежете на парчета, след което ги сложете в миксера заедно с наситнения магданоз. Оставете миксера да си свърши работата за 1-2 минути и сокът е готов.

Здравословни стойности на кивито и цвеклото

Кивито, магданозът и цвеклото са най-добрите храни за пречистване на черния дроб и кръвоносните съдове от токсини. Цвеклото помага и за укрепване на имунитета.

Подобрява нивото на кислород във всяка клетка на тялото и увеличава производството на червени кръвни клетки. Цвеклото също е богато на витамини и е ефективно за задоволяване на нуждите на организма от желязо.

Според данни от специалисти, пиенето на три чаши сок от киви на ден помага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания и за силен имунитет. Кивито е много богато на фибри и следователно предотвратява повишаването на лошия холестерол. Препоръчва се и за профилактика на рак на дебелото черво.

Кивито е идеален плод за хора, страдащи от диабет. Помага за поддържане нивата на кръвната захар и е много богато на витамин С.

Междувременно ензимите от цвекло и киви заедно предпазват черния дроб от увреждане, причинено от свободните радикали. Здравето на кръвоносните съдове е тясно свързано с черния дроб. Сокът от цвекло и киви почиства кръвоносните съдове и освобождава черния дроб от токсини.

Още: Този домашен билков сироп е много подходящ за есенния сезон

Трябва да включите този сок колкото е възможно повече във вашата диета. Помислете за продължаване на лечението за период от 15 дни, като консумирате сока сутрин, веднъж на ден.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес